Lloret de Mar promou la recollida de vidre durant l’estiu

270 hotels, restaurants, bars i quiosquets estan adherits als servei municipal de recollida porta a porta

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de residus d'envasos de vidre a Espanya, llança una nova edició del Movimiento Banderas Verdes, una iniciativa que té per objectiu guardonar l'esforç d'establiments de l'hostaleria local i l'activisme dels municipis costaners per a la transició verda. 

L’estiu de 2022, seran 27 els municipis de Catalunya que participaran en la campanya que va iniciar-se el 15 de juny i finalitzarà el 31 d’agost, entre ells Lloret de Mar (Selva). Durant aquest període un equip d’informadors ambientals realitzaran visites als diferents establiments de la localitat per assessorar-los i fer seguiment del servei de recollida d’envasos de vidre, així com per tal de proporcionar-los els materials necessaris per facilitar-los la segregació d’aquests materials valoritzables i fomentar la participació. 

El servei de recollida porta a porta de vidre està implantat al municipi des de l’any 2000, i actualment són 270 els establiments adherits, entre hotels, apartaments, càmpings, restaurants, bars, discoteques... i d’altres grans generadors. El sector hostaler genera el 52% dels envasos de vidre d'un sol ús, i per això és clau per generar una transició real cap a un model d'economia circular. 

La voluntat és progressar en l’assoliment dels objectius que marca la Directiva Europea i complir les obligacions de la normativa vigent a Catalunya. Generar menys residus i assegurar el seu reciclatge és un factor clau en la lluita contra l’emergència climàtica. 

L'any 2021 els establiments i ciutadania de Lloret de Mar van reciclar fins a 916 tones de residus d'envasos de vidre, 230 tones més que l’any anterior quan s’havien obtingut uns valors molt inferiors als habituals degut a la repercussió de la covid-19 en el sector turístic. 

Lloret amb la línia de millorar els resultats de recollida selectiva dels darrers anys, vol comptar amb la col·laboració del sector de l’hostaleria i la restauració del municipi, que esdevé essencial per assolir els objectius i fer de Lloret una ciutat més sostenible.