Una veïna de Vilablareix crea una marca de roba sostenible i inclusiva per trencar estereotips

Laura Pradas, que mesura 150 centímetres, assegura que sempre s'havia sentit "insegura"

La dissenyadora de moda, Laura Pradas, ha creat la nova marca de roba FYOB, Find Your Own Beauty amb la voluntat de fer una “roba més inclusiva i trencar els estereotips de bellesa imposats per les grans marques comercials”. Pradas vol reivindicar amb el seu compromís amb cada nova col·lecció que presenta un nou valor social, i d’aquesta manera anar afegint valors a la marca de roba. 

Pradas és una jove emprenedora de Vilablareix (Gironès) que ha apostat per materialitzar el seu somni de fer una marca de roba alternativa als estàndards actuals de bellesa després d’acabar la carrera d’Administració i Direcció d’Empreses i Economia.

Pradas, que té una estatura d’1,5 metres, explica que sempre s’havia sentit insegura amb el seu aspecte físic: “Durant molts anys vaig creure que estar per sota la mitjana i no complir amb els estereotips que ens imposen era un problema, però amb el temps he après a enamorar-me de cada centímetre de la meva alçada”.

La dissenyadora, per tant, impulsa aquest projecte amb l’objectiu de crear una “marca de roba sostenible amb l’objectiu que tothom s’hi pugui sentir identificat.” “M’agradaria aconseguir que la societat veiés que hi ha molta més bellesa lluny dels cànons que estem acostumats a veure”, explica.

Aquest projecte va començar fa uns mesos i ja s’han dissenyat dues col·leccions, de dos temporades diferents. La primera va ser la col·lecció d’hivern 2021-2022, amb la l’objectiu de redefinir la bellesa i trencar amb els estereotips creats al voltant de les dones. Una col·lecció vinculada a la diversitat femenina, mostrant una gran varietat de cossos, ètnies, capacitats i diversos aspectes de les dones.

La segona i darrera col·lecció, per aquest estiu 2022, és la col·lecció genderless, amb la qual la marca FYOB fa un pas més per lluitar contra els estereotips vinculats al gènere. Aquesta col·lecció converteix totes les seves peces en unisex, a través de la qual defensa la igualtat, trenca amb els rols vinculats al gènere i defensa la lliure orientació sexual i aparença física.

FYOB, amb l’eslògan Wear Your Values, creu que a través de la roba és possible canviar la perspectiva de com veiem les coses i trencar amb els estereotips.