Olot programa un centenar d'activitats per a celebrar al llarg d'aquest estiu

Se centren en la promoció de la cultura, la gastronomia, la música, l'esport i la natura

Entitats, empreses i l’Ajuntament d’Olot (Garrotxa) han treballat en una programació d’estiu que agrupa més d’un centenar d’activitats on es posa l’accent en la promoció de la cultura, la gastronomia, la música, l’esport i la natura de la ciutat. Durant els mesos de juliol i agost s’hi podrà escoltar música en directe, viure festes de barri, fer tallers als seus museus, gaudir del món casteller, escollir entre gran varietat de visites guiades o escoltar monòlegs a la fresca, entre d’altres.

La programació d’enguany arrenca amb força amb el festival de Varietats Autòctones que tindrà lloc l’1 i 2 de juliol, i el festival de Música als Masos, que tindrà lloc de l’1 al 14 de juliol, entre d’altres. Enguany, podrem seguir gaudint dels assaigs de castellers dels Xerrics a Sant Esteve, el ball de Country Line Dance al Firal, les nits de sardanes (que aquest any es faran a la plaça Catalunya) i festes de barri com la de Sant Cristòfol - Les Fonts i Mas Bernat, La Caixa i Montolivet.

Com a novetat, l’Espai Cràter realitzarà visites guiades al museu i dos tallers infantils durant l’estiu: el minimons volcànics, i els colors de la natura, art amb cromatografies, on els nens i nenes podran experimentar i gaudir mentre aprenen.

Pel que fa a les activitats esportives, la Fageda elèctrica oferirà una ruta autoguiada per fer en bicicleta elèctrica des d’Olot a la Vall d’en Bas, el Club Vòlei Olot organitzarà les 12 hores de vòlei platja a la muntanya, hi haurà ioga en família al Parc Nou i al Montsacopa, i excursions a la natura que oferirà educArt.

D’entre les propostes consolidades d’estiu hi ha programades visites guiades a l’església de Sant Esteve, el mercat Olot Antic els segons dissabte de mes, la Botiga al carrer el 2 i 3 de setembre organitzada per l’Associació de Comerciants d’Olot (ACO), les exposicions als Museus d’Olot i les visites guiades que s’ofereixen des de l’Oficina de Turisme d’Olot. Tampoc hi faltaran les propostes del Circ a la Plaça i la Música al Parc, organitzades per l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot.

Per últim cal destacar la dinamització de locals gastronòmics de la ciutat amb concerts intimistes a la terrassa d’El Nou Firalet en el marc del Festival Atura’t, les jornades gastro-musicals de l’Engresca’t! d’Els del Mig, i les propostes de música en directe i sopars de cuina africana de Le Baobab.

La Cua del Drac 2022 s’ha dissenyat en format digital i està a disposició dels visitants i del públic local al blog. L’oferta estival es pot consultar per dies o per activitats, i també s’hi poden trobar els equipaments culturals i esportius de la ciutat: museus (incloent el nou Espai Cràter), biblioteca, piscina, cinemes, etc.

A més a més, les persones subscrites al canal de whatsApp #DescobreixOlot (650 05 19 98) rebran setmanalment informació de les activitats d’aquest estiu a la ciutat a través de l’aplicació de mòbil.