La rua dels campions tenyeix Girona de blanc-i-vermell

Rua conjunta pels carrers de la ciutat, rebuda a l'ajuntament amb parlaments al balcó i fi de festa a Montilivi

Girona s'ha bolcat aquest dilluns en la celebració del doblet d'ascensos "històric" a l'elit de la competició del Girona FC i el Bàsquet Girona. La tarda s'ha convertit en un veritable bany de masses per als jugadors, tècnics i directius dels clubs.

La celebració ha arrancat amb una rua que ha començat a l'estadi de Montilivi, des d'on han sortit els futbolistes, i ha creuat la ciutat fins a Fontajau, on s'hi ha afegit els de l'equip de Marc Gasol. Plegats, han anat fins a una plaça del Vi plena a vessar on hi ha hagut la rebuda institucional i un dels moments més esperats: la sortida al balcó i els parlaments de protagonistes com el mateix Gasol, Míchel, Stuani o Sàbat. I la fi de festa amb concerts a Montilivi.

La festa gairebé no ha parat des d'ahir a les onze de la nit, quan els xiulets de l'àrbitre a Tenerife confirmaven el doblet d'ascensos de dos equips de Girona a l'olimp de la competició. La temporada que ve, el Bàsquet Girona competirà a l'ACB després de catorze anys i el Girona FC ho farà a Primera Divisió tres anys després del descens.

Si ahir a la nit la ciutat es va tenyir de vermell, aquest dilluns ho ha tornat a fer. Els actes de celebració han començat amb una rua que ha sortit de Montilivi a les 18.30 de la tarda. En un bus descapotat, els jugadors i l'equip tècnic del Girona FC, que es va endur la victòria ahir a Tenerife (1-3). Allà, centenars d'aficionats han rebut els jugadors corejant himnes i intentant captar imatges d'un moment històric amb els telèfons.

La rua ha creuat la ciutat fins a arribar a Fontajau, el pavelló on juga el Bàsquet Girona que pocs minuts abans que comencés el partit de futbol van rubricar l'ascens a l'ACB després de vèncer l'Estudiantes (60-66). Un cop allà, els jugadors i l'equip del bàsquet masculí s'han afegit al recorregut que ha avançat fins a arribar a la plaça del Vi.

Una plaça plena de gom a gom i amb moltes ganes de celebració ha rebut els dos equips, que han avançat enmig d'un passadís d'honor mentre els aficionats saltaven i cantaven sense parar. Després d'això, hi ha hagut la rebuda institucional. L'Ajuntament de Girona ha rebut els jugadors i tècnics dels dos clubs. La recepció oficial s'ha fet al despatx d'Alcaldia, mentre la plaça s'omplia de càntics.

Parlaments esperats

A continuació, el que, segurament per a la majoria, era el moment més esperat: els esportistes sortint al balcó de l'ajuntament per fer els parlaments i dirigir-se a l'afició. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha estat la primera en intervenir i ha subratllat que, amb el doblet d'ascensos "històric" d'ahir, la ciutat ja compta amb quatre equips a l'elit de la competició, comptant també el bàsquet femení i l'hoquei: "Els catalans fem coses, i a Girona de dos en dos". "Ahir va ser un dia històric per a la ciutat, a Girona som de primera. Un agraïment a tothom que ho ha fet possible, perquè hem viscut una situació única per l'esport de la ciutat i del país", remarca l'alcaldessa.

Els més aclamats a la plaça del Vi han estat, sens dubte, Stuani, Marc Gasol, el capità del Bàsquet Girona Albert Sàbat i l'entrenador del Girona amb el ja clàssic "Michel català". De fet, s'ha dirigit a l'afició en català: "L'any que ve més i millor. A Europa". El tècnic ha fet referència a la sardana per dir que "Girona enamora": "Em té el cor robat. Girona i els gironins sou especials. Us estimo molt". Míchel ha remarcat que l'objectiu d'aquest any era pujar a primera i ho han aconseguit gràcies a l'afició i a "aquests jugadors que són top".

El capità Cristhian Stuani també ha adreçat paraules d'agraïment als aficionats per haver-los seguit durant tota la temporada i al conjunt de jugadors per haver "lluitat fins al cansament" per assolir l'objectiu: "Tots junts som més forts i ho hem demostrat. Hem caigut però ens hem tornat a aixecar. Som de Primera!".

Agraïment a Gasol

El capità del Bàsquet Girona, Albert Sàbat, ha volgut agrair l'empremta i l'embranzida que Marc Gasol ha donat al club. "Fa catorze anys que no érem a l'ACB, però d'ençà que ell va venir l'any 2014, sabíem que algun dia hi tornaríem; i avui ja hi som!", ha exclamat, amb tota la plaça del Vi corejant a l'uníson el nom del mitjà dels tres germans.

Gasol, quan ha agafat el micròfon, tampoc s'ha oblidat de l'afició de Fontajau. "Esteu contents? Nosaltres també, i molt agraïts de tot el vostre esforç i suport constant durant tot l'any", ha dit als centenars de persones que s'aplegaven a la plaça del Vi. "Per a nosaltres avui és una festa, no esperàvem ser aquí i poder-ho compartir amb el Girona FC ho fa encara més especial", ha afegit.

El president i jugador del Bàsquet Girona ha dit als aficionats que són "collonuts" i els ha instat a omplir les graderies la temporada vinent. "Tenim moltes ganes de veure-us a Fontajau i a Montilivi, compartint emocions amb nosaltres, cosa que encara fa l'esport més especial", ha conclòs.

Després de la plaça del Vi, la festa s'ha desplaçat fins a l'estadi de Montilivi on es preveu que s'allargui fins a la matinada amb concerts de celebració.