El Girona destrossa el Tenerife i torna a Primera (1-3)

Els de Montilivi protagonitzen una gran primera part i remunten un empat a la segona

El Girona FC torna a Primera després de destrossar a domicili un CD Tenerife que ha estat la clara definició de desesperació, impotència i defalliment tant per part dels jugadors com del públic, que han protagonitzat un llançament d'objectes al camp. Ha estat una nit d'alts i baixos pels gironins que han protagonitzat una gran primera part i començat la segona amb avantatge al marcador però que s'han deixat empatar en els primers minuts. Finalment s'ha imposat l'equip més sòlid i el Girona torna a Primera després de tres anys del seu fatídic descens.

Durant els primers 30 minuts els de Montilivi s'han erigit com a clars dominadors fent-se amos de la pilota i exhibint una verticalitat que els va mancar en el partit d'anada. No obstant, tornava a mostrar-se estèril en atac i no finalitzava les jugades. Les primeres llàgrimes de la nit les ha vessat Iván Martín, que ha quedat lesionat després d'una dura entrada d'Alex Corredera i ha hagut d'abandonar el camp per donar entrada a Samu Saiz. Aleshores en el minut 30 el Tenerife ha tingut la primera gran ocasió de la nit quan Mario González ha deixat assegut un defensor visitant i posat a prova Juan Carlos.

El Girona no ha xutat entre els tres pals fins el minut 36 a través d'Aleix Garcia, posant a prova Juan Soriano i novament en el 39 a xut de Samu Saiz que ha fet lluir el porter local. Finalment en el 40 l'arbitre ha xiulat unes mans dins l'àrea del Tenerife que ha transformat Stuani enganyant completament a Soriano. A partir d'allà l'equip local s'ha bolcat a l'atac i el Girona ha tingut feines per poder-se defensar. Els sis minuts d'afegit per part de l'àrbitre han estat un suplici pels homes de Míchel que han encaminat els vestuaris amb l'esperança de mantenir el resultat en la segona part.

La segona meitat ha començat molt diferent de la primera, amb un Tenerife vertical, dominador, ofegant i insistent fins que ha aconseguit el gol de l'empat mitjançant una espectacular rematada de cap de Carlos Ruiz en el 58. L'assetjament dels locals s'ha mantingut fins que en el 67 el Girona els ha tornat a fer tocar de peus a terra amb un gol d'Álex Baena fruit d'una centrada que ha desviat León. La celebració ha acabat amb llançament d'objectes que han impactat contra Stuani i l'amenaça de l'àrbitre de suspendre el partit si es repetia.

El Tenerife ha buscat de nou l'empat però una falta al lateral que ha tret el Girona al segon pal en el 79 ha permès ampliar la distància amb un gol d'Arnau Martínez que ha entrat des de la segona línia per foradar la porteria de Soriano. A partir d'allà els locals han quedat completament desdibuixats i els ha estat impossible rematar una sola vegada més entre els tres pals. Els deu minuts d'afegit que l'àrbitre ha decidit regalar s'han convertit en una tortura pels jugadors i seguidors del Tenerife, que s'han fos amb llàgrimes de tristesa amb el xiulet final mentre que els del Girona s'han fos amb llàgrimes d'alegria.