Set detinguts per tenir plantacions de marihuana al barri de Vila-roja de Girona

Es van comissar 760 plantes i detectar la llum punxada

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria del Gironès – Pla de l’Estany van detenir el dia 14 de juny, tres dones i quatre homes, d’entre 20 i 55 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

El mes d’abril la Unitat d’Investigació d’aquesta comissaria va tenir coneixement que en diversos domicilis del barri de Vila-roja de Girona hi haurien cultius de plantacions de marihuana, ja que en alguns d’ells el consum d’electricitat era molt alt i provocava talls i caigudes constants de la xarxa al barri. Fins i tot, en alguna ocasió s’havien arribat a produir petits incendis a les línies elèctriques.

Els mossos van determinar que en quatre domicilis cultivaven de marihuana, de manera que el mateix 14 de juny, juntament amb l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona, es van dur a terme quatre entrades simultànies.

Durant els registres, que van resultar ser domicilis de primera residència amb una o dues habitacions dedicades al cultiu, es van localitzar un total de 760 plantes de marihuana, un quilogram de cabdells secs i 1.500 euros en efectiu.

Les plantacions estaven equipades amb els estris necessaris pel seu òptim cultiu, tals com els transformadors, ventiladors, filtres, generadors, extractors d’aire, quadres elèctrics, etc. Els tècnics de la companyia elèctrica van comprovar que en tots els domicilis hi havia una doble escomesa sense passar pel comptador, i per tant, sense facturar.

En un dels domicilis la defraudació ascendia a més de 8.000 euros i en un altre de prop de 5.000 euros. Per aquests fets els investigadors van detenir set persones com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Quatre dels detinguts, un d’ells amb antecedents, van passar el dia 15 de juny a disposició judicial del jutjat en funcions de guàrdia de Girona, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La resta de detinguts seran citats properament per declarar davant l’autoritat judicial competent.