La Laika de la unitat canina de la Policia Municipal de Girona es torna viral

L'han enregistrat pujant les escales mecàniques de l'estació de TAV d'una forma original

La Laika és la gossa pastor belga malinois de la unitat canina de la Policia Municipal de Girona que s'ha tornat viral les darreres hores a Internet gràcies a un vídeo publicat inicalment a TikTok i que també s'ha distribuït per Twitter i Instagram.

Les imatges, que ha publicat originàriament el compte Pasionk9 fa dos dies, ja han rebut més de 6.000 visualitzacions i prop de 1.000 m'agrada en el moment de publicar-se aquest article. En elles s'hi pot veure a la Laika enfilada amb les potes damunt les espatlles de l'agent Narcís Romero, mentre puja les escales mecàniques de l'estació del Tren d'Alta Velocitat (TAV) de Girona.

La Laika va entrar a formar part del Cos el maig de 2020 en substitució d'en Max, que es va jubilar. Des d'aleshores ha destacat per la tasca desenvolupada els darrers anys juntament amb la Lola, la Kira i la Greta. Romero explicava durant la seva presentació pública el juny del 2020 que la motivació de la Laika, la seva mida i força la converteixen en una "bona agent", mentre que la seva disciplina i bon caràcter la fan ideal per convertir-se en "una figura policial de proximitat als barris".

A més de criar-la i ensinistrar-la, Romero va ser també qui va recuperar la gossa, cedida pel centre caní De Brian, ja que després de patir una lesió a la retina quan era un cadell va ser descartada per participar en competicions; però la seva procedència genètica i les seves bones actituds la fan ideal per ser una bona gossa policia.