Els millors llibres catalans actualment

La literatura catalana és un segell de la cultura d’aquesta regió, no només pel nostre idioma, sinó també pels temes que es tracten. Des de temps immemorables, els llibres han transportat la cultura catalana a totes les cases a través d’històries plenes d’aventures, emocions i personatges fantàstics.

Editorial Barcino és una editorial que treballa diàriament per poder donar màxima difusió als autors clàssics catalans i a continuació, et volem mostrar un recull de les seves millors peces.

Top 4 de llibres de la literatura catalana

Un dels treballs més importants que els experts de la literatura catalana estan fent actualment és recuperar i donar difusió a textos clàssics dins i fora de les fronteres de Catalunya.

Això és pel que lluita a Editorial Barcino, l'editorial de la Fundació Carulla. A part de les edicions crítiques, les edicions regularitzades i les versions en català modern, aquesta editorial també impulsa i coedita les traduccions a l'anglès, alemany i castellà.

Aquests són alguns dels llibres més emblemàtics de la literatura catalana i als que l'Editorial Barcino ha donat veu.

Tirant lo Blanc

Tirant lo Blanc és una obra de Joanot Martorell que explica la història de Tirant, el protagonista de la novel·la i les seves aventures arreu del món. Les batalles que viu a les diferents contrades de la terra li fan viure la seva relació amb la seva estimada princesa Carmesina amb una inestabilitat constant, que es balanceja entre el desig i el dolor.

Poesia completa de Bartomeu Rosselló-Pòrcel

Bartomeu Rosselló-Pòrcel va morir amb només 24 anys, però durant la seva curta vida, va tenir temps per convertir-se en un dels poetes més importants a Catalunya en el segle XX. La seva poesia marca un abans i un després en el món de la cultura i podríem dir, per tant, que els seus versos són els precursors d’autors avantguardistes i surrealistes.

La punyalada

La punyalada és una de les obres mestres de la literatura catalana, escrita per Marian Vayreda. La novel·la narra la història de dos homes que s'enfronten entre ells per l’amor d’una dona, la Coralí. L’obra està ambientada en l'època de bandolers que va haver a la Garrotxa i explica les trobades més ferotges entre aquests homes salvatges que formen part de la història de Catalunya.

Lo somni

Lo somni és l'obra principal de Bernat Metge. Es tracta d’una obra que mostra un fi sentit de l’humor provinent de les obres de cavalleries que la precedeixen. Bernat és el protagonista de l'obra, que cert dia es veu envoltat per un somni en el qual se li apareixen tres esperits que l’intenten dissuadir de les conviccions epicúries i el consolen pel fet injust que estigui a la presó sense motiu.

Esperem que aquest article t’hagi ajudat a conèixer els millors llibres catalans de l'actualitat. Dona un cop d’ull a la pàgina web de l'Editorial Barcino on trobaràs reedicions d’aquests clàssics i molt més. L’objectiu principal és que la cultura catalana no mori, sinó que estigui cada cop més present en el nostre dia a dia.