La Selva prorroga la concessió del servei de menjador escolar pel curs 2022/2023

Maria Remei Puig ha pres possessió com a consellera per ERC

El ple del Consell de la Selva ha aprovat la pròrroga del contracte de concessió del servei de menjador escolar a la comarca pel curs 2022/2023. El president de l'ens, Salvador Balliu, ha explicat que la valoració general del servei prestat per les empreses concessionàries actuals és favorable. Aquesta valoració es refereix tant a allò que informa l’equip tècnic del Consell, com al que ens traslladen les direccions dels centres, com el que ens traslladen les associacions de famílies. En la seva intervenció, Balliu ha explicat que a totes les escoles s’han fet com a mínim dues comissions de menjador i es constata que hi ha, en general, una prestació correcte del servei, tot i que hi puguin haver algunes coses a millorar.

L’ens selvatà ha realitzat diverses inspeccions, algunes realitzades per part del personal tècnic del propi Consell i altres realitzades per part d’empreses especialitzades en temes d’analítica i sanitaris.

En la sessió d’avui, el Ple ha aprovat la delegació de competències entre diversos ajuntaments i el Consell Comarcal de la Selva en matèria de prevenció d’incendis forestals en urbanitzacions, nuclis de població, edificacions i instal·lacions situats en terrenys forestals. També s’ha aprovat un conveni de delegació de les competències de tractament dels residus municipals entre diversos ajuntaments i el Consell Comarcal.

En un altra ordre de qüestions també s’ha fet l’aprovació de la modificació dels estatuts del Consorci del Ter. El Consorci del Ter, com tots els consorcis, ha hagut de fer diferents modificacions als estatuts per efecte de LRSAL, s’ha adscrit el consorci a l’Ajuntament de Girona, s’ha incorporat algun ajuntament i, s’ha acordat establir una quota pels Consells Comarcal de 2.000 euros.

Tot i que a la economia de l’ens selvatà, segons ha explicat el mateix president li suposa un esforç important assumir aquesta quota, Balliu ha assegurat que és important que s’hagi aprovat ja que ja que hi ha un total de nou municipis de la comarca inclosos al consorci (Amer, Anglès, Brunyola, Cellera, Osor, Riudellots, Sant Hilari, Sant Julià de Llort i Susqueda) i el Consell hi ha de ser-hi per donar suport a aquests.

El ple d’aquesta tarda també s’ha aprovat la fet la modificació de la Plantilla de Personal per l'any 2022 i també s’ha anomenat com a representant del Consell Comarcal de la Selva al Consorci Localret com a representant titular del Sr. Josep Roquet Avellaneda, conseller d’informàtica, i com a representant suplent la Sra. Maria Rosa Vila Juanhuix, consellera d’Administració i Arxiu. El president Balliu ha recordat l’adhesió que es va acordar a aquest consorci per acord de Ple de 22 de març d’enguany i que ens interessa especialment els serveis que ofereix en relació a la contractació de serveis de telefonia mòbil.

Pressa de possessió de Maria Remei Puig

En la sessió d’avui ha pres possessió com a consellera comarcal d’ERC, Maria Remei Puig. Puig substitueix Ester Serret que ha estat consellera comarcal per la formació republicana durant gairebé tres anys. Amb la incorporació d’aquesta consellera ja tenim sis consellers de Sils que es consolida com a municipi majoritari en aquest plenari.

El president de l’ens ha lliurat un pin del Consell a la nova consellera Maria Remei Puig i, també, al conseller republicà Joan Pla, que en el seu moment van prendre possessió del seu càrrec de forma telemàtica i no va ser possible fer-los el lliurament.

El ple ha aprovat una moció a favor de la diversitat afectiu-sexual i de gènere i per la igualtat de drets de les persones LGTBI+. Aquesta moció ha estat proposada pel Grup Comarcal de Catalunya En Comú -En Comú Guanyem, de Junts per Catalunya, d’Independents de la Selva i Partit socialista de Catalunya al Consell Comarcal de la Selva.