Mig centenar d'artistes participaran del proper Festival del Còmic de Figueres

El primer espectacle vendrà pastanagues en comptes d'entrades per protestar contra l'augment de l'IVA

Figueres acollirà del 18 al 28 d'abril una nova edició del Festival Còmic, que comptarà amb la participació de mig centenar d'artistes, la majoria de projecció internacional, que viuen i treballen a Catalunya, com Tortell Poltrona, Pepa Plana, Toti Toronell o The Chanclettes. Els directors del Còmic, Xavier Valentí i Agustí Custey, han destacat que s'hagi pogut impulsar la sisena edició d'aquest festival tenint en compte "la greu situació que viu el món de la cultura amb la clatellada del 21% de l'IVA" i han avançat que els espectadors del primer espectacle no hauran de comprar entrades, gravades amb un 21% d'IVA, sinó pastanagues, gravades amb un 4%, per tal de protestar contra l'augment de l'impost.

Les pastanagues acompanyades de l'entrada es poden adquirir al preu de 12 euros els dijous de 19h a 21h a la taquilla del Teatre El Jardí i també a la paradeta del Barça del Mercat de La Boqueria de Barcelona i a la parada de Fruites Alt Empordà del Mercat de les Flors de Girona. Justament per mostrar el seu rebuig a l'augment de l'IVA al sector cultural, els organitzadors han presentat el Festival Còmic a la botiga de fruites i verdues Maite juntament amb el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Figueres, Josep Ma. Godoy, en una taula plena de pastanagues.

La principal novetat del Festival Còmic 2013 és que s'ha donat prioritat als artistes que viuen i treballen a Catalunya. Més de 50 artistes, la majoria d'ells amb projecció internacional, desfilaran aquest any pel Còmic. Tortell Poltrona, Pepa Plana, Leandre, Cor de Teatre, Toti Toronell, Ponten Pie, Elegants, David Batlló, Ytuquepintas, La Tal, Reugenio, Josep Ma. Portavella, The Chanclettes, Xuriguera i Faixedas, Marcel Gros, Fèlix Brunet, La Corleona...

Una altra de les novetats és que el Còmic amplia el seu nombre d'espais, segons han explicat els seus organitzadors, amb la idea d'obrir més la oferta cultural a la ciutat de Figueres. A més del Teatre El Jardí, on tindran lloc una gran part de les actuacions, també s'ha creat l'Espai Citroên que estarà situat al bell mig de la Rambla, en un espai cobert amb capacitat per unes 250 persones i on tindran lloc els espectacles per públic familiar com 'Chez Leandre', el 'Cabaret Elegance' i 'L'embolic' del clown Marcel Gros.

La Casa Empordà (L'Escorxador) també acollirà aquest any una festa gratuïta i molt esbojarrada, una 'dance session' conduïda per The Chanclettes i també les tres actuacions de la companyia Ponten Pie amb el seu espectacle 'Copacabana' que barreja cuina i bon humor, amb una sessió especial també, dirigida al públic més petit.

La Sala La Cate també recollirà espectacles com 'Top Mode' de la companyia Per-versions amb Pep Cruz, Jordi Coromines i Anna Azcona i la 'Ontologia General' dels Accidents Polipoètics, una autèntica perla que els directors del Còmic perseguien fa temps . A més i obert al públic en general, en aquest mateix espai es tornarà a repetir l'experiència de la sessió de Teràpia del Riure que l'any pasat va ser tot un èxit d'assistència.