Prop d'11.000 persones del Pla de l’Estany ja són usuàries del servei porta a porta

Aquest setmana Serinyà, Cornellà del Terri, Fontcoberta, Esponellà i Camós se sumen a la recollida

Des d’aquesta setmana ja són sis els municipis del Pla de l’Estany que tenen el porta a porta com a sistema de recollida de residus. Els veïns i veïnes de Serinyà, Cornellà del Terri, Fontcoberta, Esponellà i Camós des d’aquesta passada nit han de deixar les escombraries a fora de casa, separades per la tipologia de residus i segons marca el calendari. El canvi de sistema de recollida de residus afecta prop de 6.000 persones de la comarca que sumades a la població de Porqueres apropa a 11.000 els usuaris del servei porta a porta.  

La posada en marxa del porta a porta al Pla de l’Estany ha culminat aquesta passada nit amb l’inici del sistema a Cornellà del Terri, Fontcoberta i Camós que se sumen als municipis de Serinyà i Esponellà on aquest model ja va entrar en vigor la nit de dilluns. Amb l’adhesió d’aquests cinc municipis i Porqueres, on el porta a porta funciona des del 2018, ja són 6 les poblacions del Pla de l’Estany que han deixat de tenir àrees de contenidors a la via pública. Per la seva banda, a Sant Miquel de Campmajor i a Palol de Revardit també hi haurà un canvi de model, en aquest cas amb la recollida d’escombraries en àrees tancades repartides per tot el municipi.

L’entrada en vigor del porta a porta en aquests cinc municipis de la comarca ha fet que s’hagin retirat del carrer 109 àrees d’aportació i 314 contenidors de rebuig, d’orgànica, de paper/cartró i d’envasos. Així doncs, unes 6.000 persones més, des d’aquesta setmana, tenen el servei porta a porta com a model de recollida de residus, una xifra que amb la suma de Porqueres s’apropa als 11.000 veïns i veïnes del Pla de l’Estany.

Aquest nou sistema funciona amb un calendari en el que s’indica quina és la fracció que cada usuari pot deixar al carrer. Així, llevat del vidre que s’ha de dipositar als contenidors del carrer, de forma periòdica, es recullen les fraccions d’orgànica, envasos, cartró, tèxtil sanitari i rebuig. Durant les dues últimes setmanes s’han estat duent a terme jornades per a repartir l’utillatge entre els veïns de les cinc poblacions afectades i en aquest context, el 80% dels usuaris ja disposen dels cubells i del material per a poder seguir el nou model de recollida.

Un altre canvi derivat d’aquesta implementació del porta a porta és la modificació del calendari de recollida de residus de Porqueres que s’ha adaptat als dels municipis de Camós, Fontcoberta i Cornellà del Terri per tal de fer més eficient el model.

Per últim des del Consell Comarcal s’ha posat a disposició de tota la població al portal web en el que hi ha recollida tota la informació necessària sobre el nou sistema de recollida de residus, com els calendaris o les àrees tancades i armaris per als nuclis de població disseminada de cada municipi, entre d’altres.