Fecasarm reclama activar el Pacte per la Convivència Nocturna a Girona

Els empresaris reclamen al consistori més inversió en campanyes cíviques i més vigilància

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) reclama a l'Ajuntament de Girona que posi en funcionament el Pacte per la Convivència Nocturna (PCN) per quan existeixi una problemàtica entre un veí o veïns i un local o la seva zona d'influència. En situacions com aquesta, es tractaria en una taula quadrangular amb l'Ajuntament, tècnics municipals, representants de l'Associació Catalana contra la Contaminació Acustica, representants de la FECASARM i tècnics aportats per la Federació. 

Amb tot, aquest pacte també obliga al consistori a invertir en campanyes de civisme i conscienciació per reduir els actes incívics i el soroll a la via pública. En una trobada ahir entre el consistori, la Federació, Policia Municipal i empresaris de restauració i oci nocturn de Girona, es va assenyalar que la campanya cívica que s'executa durant les Fires de Sant Narcís és "insuficient" i cal celebrar-ne més all llarg de l'any, "ja que l'oci nocturn existeix a la ciutat 52 caps de setmana a l'any", assenyala el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas.

El dirigent patronal ha continuat exposant que "ara cal donar un pas més i identificar i solucionar aquells problemes derivats de l'oci nocturn fora dels locals, problemes moltes vegades ocasionats per persones que ni tan sols son clients dels locals però quines accions son injustament atribuïdes als locals i, en aquest sentit, la posada en marxa del PCN així com de campanyes de prevenció hi poden fer molt i, per això, en reclamem la seva activació urgent abans de que sigui massa tard. Amés, de cares a la propera reunió hem demanat que també hi assisteixi una representació del cos dels Mossos d'Esquadra de la regió policial".