Vilablareix exposa les cartes enviades entre els infants i la gent gran durant la pandèmia

Es tracta d'una activitat del projecte Cartegem-nos

Les cartes que els alumnes de l’Institut de Vilablareix i la gent gran del poble s’han estat enviant des de l’inici de la pandèmia en el marc del projecte Cartegem-nos s'han exposat avui. Aquesta és una iniciativa que va sorgir per donar continuïtat al projecte intergeneracional que hi havia entre les persones grans i els joves de l’Institut de Vilablareix. “Amb la pandèmia ens vam haver de reinventar. Atès que no es podien fer les sessions presencials, no vam voler perdre l’intercanvi entre les generacions i va sorgir el projecte Cartegem-nos” explica la regidora de Gent Gran, Maite Tixis.

El projecte s’ha realitzat durant dos anys, a iniciativa de l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Vilablareix i l’Oficina d’Atenció a les Persones Can Ribotic. “Un grup de joves del casal d’estiu Matins Actius es van començar a cartejar amb les cosidores de mascaretes i això va ser l’embrió del projecte” assegura Tixis. Es va iniciar al desembre del 2020 amb els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut i la Gent Gran del poble.

Un dels objectius del projecte va ser potenciar l’escriptura i a lectura, també la connexió entre els alumnes i el col·lectiu de gent gran creant un espai on s’expressaven emocions i experiències de cadascuna de les persones.

Ara que arriba el final de curs es farà l’avaluació amb l’Institut i Can Ribotic per valorar la seva continuïtat. “Des de l’Ajuntament pensem que seria interessant mantenir el projecte tot i que segurament caldrà fer algunes modificacions” diu Tixis. El que s’està fent és recuperar les sessions presencials que es feien en els diferents equipaments abans de la pandèmia. Avui ha estat un acte festiu de retrobament entre la gent gran i els joves de l’Institut. L’exposició s’instal·larà al hall del Pavelló Municipal de Vilablareix perquè tothom la pugui visitar.