El castell de Calonge acollirà la primera edició de la Fira Manga & Còmic

L’esdeveniment tindrà lloc el 24, 25 i 26 de juny

El castell de Calonge serà l’escenari de la primera edició de la Fira Manga & Còmic de Calonge i Sant Antoni. Durant tres dies aquest espai i el seu entorn es convertirà en el centre d’una àmplia oferta d’oci relacionada amb l’anime, el manga, la cultura japonesa i el còmic. Aquest esdeveniement vol ser un campament on la fantasia i la ciència ficció s’uneixin per transportar-nos a un món màgic i friki.

Durant els tres dies de la fira els visitants podran trobar actuacions musicals, danses anime i projeccions, entre d’altres. La fira es complementarà amb foodtrucks i un market. Aquest esdeveniment es podrà visitar el divendres 24 i dissabte, 25 de juny de 17 h a 1 h i el diumenge 26 de juny de 11 h a 21 h. L’accés al recinte serà gratuït.

La Fira Manga & Còmic obrirà les seves portes el dia de Sant Joan, 24 de juny a les 17 h. Les actuacions musicals tindran un protagonisme especial durant els tres dies. Així, el primer dia hi haurà un espectacle infantil per als més petits, seguit de l’animació familiar de música i balls a càrrec de Lolli Pop i del grup de ball i cosplay temàtica animeamb Airis Dolls. Al vespre serà el torn de Nia Catano que interpretarà covers de sèries d’anime i tancarà la primera jornada els covers del grup ABBA a càrrec d’ABBA Voices.

Dissabte 25 de juny la Biblioteca Pere Caner acollirà al matí una mostra de les recents adaptacions al còmic de Pepe Carvalho, en el marc de la commemoració del 50è aniversari de la creació d’aquest personatge, protagonista d’una sèrie de novel·les i relats de ficció escrits per Manuel Vázquez Montalbán. A la tarda les activitats començaran a les 18 h amb un taller d’introducció al japonès en el manga i l’anime, i seguiran amb el concert familiar a càrrec de Coloraines Band. La Kame Band, que interpretarà versions de sèries d’anime en català i Mala Vida, amb un concert tribut al pop rock espanyol tancaran la jornada de dissabte.

Diumenge 26 de juny les activitats arrencaran al migdia amb l’animació familiar de Turuleta Band, seguits del concert de rumba catalana a càrrec de Toni Gayena. A la tarda serà el torn de les cançons de les sèries d’anime de Younenki Music i del contacontes per als més petits. Airis Dolls, amb grup de ball i cosplay temàtica d’anime i Mireia Vilalta, amb un concert de covers d’èxits internacionals posarà el punt i final a la primera edició d’aquesta fira.

La Fira Manga & Còmic, organitzada per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i Starraco Unlimited, s'emmarca en l'objectiu de crear activitats que contribueixin a impulsar el projecte "Calonge, poble de llibres", la primera book town estable de Catalunya. "Calonge, poble de llibres" es va convertir en una realitat el mes de desembre de l'any passat, quan 7 llibreries van obrir les seves portes al centre històric de Calonge, amb el suport i l'impuls de l'Ajuntament. Es tracta d'un projecte transversal que respon a la voluntat de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni de revitalitzar l'activitat socioeconòmica i cultural del poble, a través del seu comerç, la seva restauració i la seva vida social, a la vegada que es potencia l'oci familiar i cultural.

Starraco Unlimited

La Fira del Manga & Còmic està organitzada amb la participació d'Starraco Unlimited, una associació sense ànim de lucre que té el propòsit de difondre i promocionar el gènere fantàstic i de ciència ficció al món del cinema, les sèries, els còmics, el manga, l’anime i els videojocs. També busca potenciar la sociabilitat facilitant espais i esdeveniments lúdics per a les famílies i el públic en general. Aquesta associació compta amb 10 anys d'experiència organitzant i participant en convencions i altres tipus d'esdeveniments centrats en la cultura popular de la ciència-ficció i la fantasia, així com més de cinc anys organitzant esdeveniments a Tarragona com l'Starraco Wars 2017 i 2018, l'Starraco Wars Unlimited 2020 i Starraco Unlimited 2021 i 2022 i també a Sarrià de Ter, on ha organitzat el Sarrià Manga 2022.

Gastronomia i market de la mà de Nomad

Les activitats musicals i d’oci d’aquest esdeveniments es complementaran amb una amplia oferta gastronòmica i de market de la mà de Nomad Festival. Durant els tres dies de la fira ella gastronomia també serà la protagonista amb una oferta adaptada per a tots els públics i molt atenta a les noves tendències. Els menús de Food Trucks reuniran especialitats i cuines del món, plats per a vegans, vegetarians, carns ecològiques i aliments KM0 apta per a persones amb intoleràncies alimentàries. El market comptarà amb la presència de 25 marques independents escollides acuradament i basades en producció sostenible, original i de proximitat, amb productes com cosmètica natural, decoració, joieria d’autor, moda, complements i objectes vintage.