Dues infermeres de la Fundació Salut Empordà imparteixen cursos a sanitaris del Senegal

S'emmarca dins el projecte iniciat el 2019 a Thillé Boubacar

Al mes de maig, dues infermeres voluntàries de l’entitat Salut Empordà Cooperació (SEC), l’ONG a l’empara de la Fundació Salut Empordà (FSE), van oferir un curs de formació de vuit dies als professionals sanitaris del centre de salut i maternitat de Thillé Boubacar i dels dispensaris locals de Louboudou Doue i Marda (Senegal). Núria Potrony, infermera de la planta Maternoinfantil de l’Hospital de Figueres, i Pilar Grau, infermera de l’ABS de Figueres, van impartir classes d’higiene de mans i esterilització.

També van formar el personal sanitari en Suport Vital Bàsic, ús del desfibril·lador i funcionament de l’electrocardiograma, atès que el SEC ha entregat dos d’aquests aparells al centre de salut de Thillé Boubacar. Aquest punt d’atenció sanitària ofereix cobertura a una població d’uns 75.000 habitants i compta amb una metgessa, un infermer, una llevadora i personal auxiliar.

A més d’aquest curs, Salut Empordà Cooperació ha impulsat altres accions complementàries als dos dispensaris locals de Marda i Louboudou Doue donant continuïtat al projecte iniciat el 2019 a Thillé Boubacar. L’ONG hi ha enviat material de cures bàsic, dos ordinadors portàtils, dos autoclaus (aparell per a l’esterilització) i ha rehabilitat les instal·lacions dels dos edificis. En el cas del local de Louboudou Doue, també s’ha millorat el sanejament. Tot plegat, ha tingut un cost de 8.500 euros.

Finalitzada aquesta fase del projecte, ara el SEC estudia continuar aquestes actuacions en altres poblacions de la zona que han fet arribar les seves necessitats a l’entitat. És per això que les dues voluntàries de l’ONG van aprofitar la seva estada al Senegal per visitar-les i avaluar les necessitats i les possibilitats reals que té Salut Empordà Cooperació d’ajudar-los.