Arbúcies anuncia els guanyadors de les millors catifes d'aquest any

Es van presentar 26 confeccions de les quals onze van optar als guardons

El treball, la varietat de flor i l’originalitat i el disseny són els tres premis que atorga el jurat de les Catifes d'Arbúcies (Selva), que enguany ha estat format per l’Associació de Geganters i Grallers d’Arbúcies amb motiu del 50è aniversari dels gegants.

Així doncs, el premi al treball ha estat per la catifa Celebració, del veïnat del carrer Segimon Folgueroles, amb el seu homenatge particular als gegants d’Arbúcies. Pel que fa al premi a la varietat de flor, aquest any hi ha hagut un empat entre les catifes Contes, del veïnat del carrer del Castell i Flors online, dels Catifeixons al carrer Camprodon. I, finalment, el premi a l’originalitat i al disseny ha estat pels veïns del carrer Major amb la catifa Passin i vegin, un disseny dedicat al món del circ.

Aquest any les confeccions que s’han elaborat han estat un total de 26, de les quals onze entraven a concurs. A banda de les tradicionals catifes, com a novetat d’aquest any, s’han pogut veure catifes de mida 3x3, una nova modalitat per tal d’incentivar la participació entre les entitats i col·lectius del municipi.

Pel que fa als racons-catifes, dissenys florals que han esdevingut el complement imprescindible de la jornada catifaire, per primera vegada, s’ha arribat als 33, que s’han repartit a tot el nucli històric del poble com ara el carrer Sorrall i Havana, carrer Camprodon, carrer Prat i Marcet, la plaça de la Vila, la placeta dels Bosquerols i al carrer Castell.

L’originalitat i elaboració tant de les catifes com dels racons han fet que les Catifes d’Arbúcies s’hagin convertit en els últims anys un esdeveniment de referència al nostre país, cosa que ha fet que des de ben aviat al matí, els carrers de la vila s’hagin omplert de gom a gom per veure la confecció d’aquest art efímer que són les catifes de flors.

Desenes dʼarbuciencs han omplert des de bon matí els carrers dʼArbúcies per començar amb lʼelaboració de les confeccions de flors naturals i, a partir de mig matí, centenars de visitants han arribat per assistir a una de les festes més importants del municipi, les Catifes. Els passejants han pogut veure tot el procés dʼelaboració: des del perfilat del dibuix fins com es posava la flor, una gran varietat de plantes que són les protagonistes de la jornada i que permeten que les catifes llueixin cada any.