Crims emet avui el cas de ''La noia de Portbou''

La segona part s'emetrà el 20 de juny

El programa "Crims" de TV3 emet avui el primer dels dos capítols on desvetlla la identitat de la noia apareguda morta al cementiri de Portbou (Alt Empordà). “La noia de Portbou” es deia Evi Anna Rauter i tenia 19 anys quan va ser localitzada morta a Portbou el 4 de setembre de 1990. La confirmació de la seva identitat l’ha donat la família de la jove que durant 32 anys ha mantingut viva la recerca i que ara arriba al seu punt i final després del treball fet pel programa Crims de TV3 en col·laboració amb la televisió Àustria TV.

La víctima era veïna de Lana, un poble situat al Tirol del Sud, al nord d’Itàlia. Tant la roba i el rellotge que duia com la fisonomia corresponen a la jove desapareguda. La seva germana la va veure per última vegada el 3 de setembre de 1990 a Florència, durant una visita per vacances.

L’endemà, el 4 de setembre de 1990, a les 8 el matí, una veïna de Portbou va trobar el cos d’una noia penjat al costat del cementiri i va alertar la Guàrdia Civil del municipi, que, juntament amb el forense, Rogelio Lacaci, van certificar que es tractava d’un suïcidi. Indagacions posteriors han apuntat altres hipòtesis que es coneixeran en l’emissió d'avui.

“El misteri de la seva identitat ha quedat resolt per la família, però queden molts interrogants a l’aire: com va arribar fins a Portbou? Què hi anava a fer? Havia quedat amb algú? Va conèixer algú abans d’arribar a la frontera o un cop a Portbou? Per què no ha estat possible identificar-la abans? Intentarem seguir aprofundint a veure fins on ens du aquesta història”, explica Carles Porta, director de “Crims”.