La Policia Local de Blanes reanima una jove de 26 anys que va patir una aturada cardíaca

Es troba ingressada a l'UCI del Trueta en estat greu

La ràpida actuació de dos agents de la Policia Local de Blanes (Selva) va permetre la matinada d’aquest passat dijous salvar-li la vida a una jove de 26 anys, veïna del municipi, que havia patit una aturada cardíaca. Els fets van tenir lloc quan poc abans de les tres de la matinada d’aquest passat dijous, quan des Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), van informar al cos de seguretat que anaven a atendre una aturada cardíaca que havia patit una noia al barri de Ca la Guidó-Mas Carolet, al nord de la ciutat.

La mare de la jove havia trucat al SEM explicant que a la seva filla li estava costant molt respirar i que s’ofegava. Quan van arribar els efectius de la Policia Local de Blanes van veure que la família havia decidit traslladar-la amb el seu cotxe al haver empitjorat la situació. Al comprovar que estava inconscient i no respirava, els agents policials van treure la jove de l’interior del vehicle dels familiars i van iniciar les maniobres Reanimació Càrdio Pulmonar (RCP), mentre posaven en marxa el dispositiu del Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) que porten tots els vehicles d’emergència de Blanes.

Els policies van estar practicant-li la RCP fins que van arribar els sanitaris, que es van encarregar de continuar amb les maniobres. Quan finalment van aconseguir remuntar la víctima, va ser traslladada en ambulància a l’Hospital Josep Trueta per continuar sent atesa. Aquest passat divendres la jove continuava ingressada a la Unitat de Cures Intensives d’aquest centre sanitari en estat greu.