El pregó i la Nit dels Músics donen el tret de sortida a la Festa Major de Cassà de la Selva

S'ha recuperat el format original d'un dels actes més emblemàtics

La Festa Major de Cassà de la Selva (Gironès) dedica el pregó a la Jove Orquestra de Cassà que enguany celebra el seu 25è aniversari. Ahir al vespre una formació de la JOC amb components de diferents èpoques de la seva història van dedicar unes paraules a la trajectòria d'aquesta orquestra que ha donat músics professionals i sobretot amants de la música a la vila.

També han volgut dedicar unes paraules des de la distància antics membres com l'Alèxia Ruscalleda, en Lluís Casanova i l'Albert Viñas, que ara es dediquen a la música de manera professional a l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya entre altres.

Enguany, la Festa Major ha pogut recuperar el format original d'un dels actes més emblemàtics, la Nit dels Músics, que ha tornat a la plaça de la Coma i enguany estava dedicada als 125 anys de la cobla la Principal de Cassà.

Com és habitual en aquesta cita que organitzen els Amics de la Sardana, una monumental cobla de músics cassanencs, nascuts o vinculats al municipi ha interpretat un seguit de sardanes de compositors locals o vinculades amb la vila com "Estimat avi", dedicada a Jordi Bastante, músic cassanenc que va ser instrumentista de Cobla.

També han tocat altres peces com "Cristal·lina i flamejant" de Lluís Bofill o "La Nit d'argent" que Antoni Mas va compondre especialment per aquesta nit. Per acabar i com mana la tradició, s'ha interpretat "El Sereno", a les dotze de la nit per a cloure la Nit dels Músics.