Olot optarà als fons Next Generation per redactar el projecte de millora del Parc Nou

Es destinaran 150.000 euros a aquesta actuació

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament d'Olot (Garrotxa) d'aquest 9 de juny ha aprovat la redacció del Projecte Bàsic de Millora Paisatgística i Adequació de l'Ús Públic del Parc Nou, el pas previ per al projecte de millora d'aquest espai de la ciutat per al qual el Consistori ja ha demanat una subvenció dels fons europeus Next Generation.

El Parc Nou d'Olot, amb 108 hectàrees, està format per àrees boscoses, prats i diversos cursos d'aigua. Envoltat per una muralla de pedra és un dels espais verds clau de la ciutat que acull una gran afluència de visitants diàriament. L'estudi encarregat permetrà determinar l'estat actual de l'arbrat del parc i el seu funcionament general per marcar les actuacions de millora de la zona, garantir el seu bon funcionament i manteniment com a jardí històric de la ciutat de cara a curt, mitjà i llarg termini.

L'estudi també es focalitzarà en els elements singulars i de mobiliari que cal recuperar; l'actualització de les noves plantacions i col·lecció de plantes remeieres autòctones i representatives de la Garrotxa així com permetrà determinar l'ús actual de les zones i les propostes d'adequació en cada cas. També es revisaran tots els paviments, els accessos, els passos d'aigua i quines millores d'infraestructures són necessàries per als estanys i la instal·lació de reg així com dels recorreguts i accessos al parc.

Al mateix temps es farà una proposta d'il·luminació respectuosa amb la fauna i es marcaran els complements de protecció i senyalística necessaris. En conjunt, l'estudi – amb un pressupost de prop de 18.000 euros - permetrà disposar d'un informe tècnic i econòmic de cada un dels elements de millora del parc per poder potenciar la conservació de la flora autòctona de la zona, mantenint l'essència de jardí botànic.

El document està previst que pugui entregar-se el mes de setembre. "Volem fer un impuls important, sobretot en la millora de la flora, arbres, enjardinaments i accessos del Parc Nou així com els sistemes d'impermeabilització dels estanys i el manteniment dels sistemes de reg. Aquest estudi és el pas imprescindible per poder analitzar amb deteniment tots els elements i poder tenir una radiografia clara de totes les actuacions que calen emprendre", assegura el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Aniol Sellabona.

El projecte de millora del Parc Nou d'Olot és un dels que l'Ajuntament d'Olot ha presentat als fons europeus Next Generation. A aquesta actuació, es destinaran 150.000 euros. S’inclou en el Pla Comarcal 'La Garrotxa soft & smart county. Destino turístico sostenible e inteligente' que s'ha presentat al Ministeri d'Indústria en una acció coordinada des de Turisme Garrotxa i el Consell Comarcal de la Garrotxa.