Impulsen un projecte d'habitatge cooperatiu per a majors de 55 anys a Sant Hilari Sacalm

El projecte vol rehabilitar l'antic hotel i balneari Solterra per fer-hi una trentena d'apartaments

La cooperativa Sostre Cívic impulsa un projecte d'habitatge per a majors de 55 anys a Sant Hilari Sacalm (Selva). De moment l'entitat ja ha obert el procés d'inscripcions per buscar els voluntaris que vulguin formar part d'aquest grup impulsor.

El projecte està enfocat a persones sèniors que volen una vellesa activa i autogestionada. El projecte preveu convertir l'antic hotel i balneari Solterra que hi ha al municipi en un grup d'entre 30 i 35 apartaments amb cuina, menjador, bany i habitacions. A més, la cooperativa preveu construir diversos espais comunitaris. L'edifici necessita una rehabilitació integral, tot i que l'estructura no té problemes greus.

L'hotel Solterra de Sant Hilari Sacalm es va construir el 1954. Ara, després d'uns quants anys en desús es transformarà en un bloc de pisos per a persones de més de 55 anys que busquen un envelliment actiu allunyat de les residències de gent gran. Aquest és l'objectiu de la cooperativa Sostre Cívic que ha començat a captar voluntaris que vulguin formar part del grup impulsor d'aquest projecte d'habitatge cooperatiu.

La iniciativa per tirar-lo endavant va sortir del grup Sènior Rurals que hi ha a dins de la cooperativa Sostre Cívic. Des del 2016 es reunien per definir el projecte al mateix temps que buscaven un espai on fer-lo realitat. La idea que tenien era viure l'envelliment envoltats de natura però amb una xarxa de suport a l'entorn. Finalment el 2021 van descobrir aquest antic hotel de Sant Hilari Scalam.

A dia d'avui hi ha 15 unitats de convivència que volen participar en el projecte i ja han signat un contracte d'arres. A més, la cooperativa ha contractat un despatx d'arquitectes per fer un estudi i una proposta d'encaix del projecte de reforma. Per això la cooperativa busca persones que vulguin incorporar-se al projecte i decidir entre tots quina forma tindrà finalment abans d'executar-lo en els propers anys.

La idea és que l'antic hotel es converteixi en una comunitat amb entre 30 i 35 apartaments complets i l'edifici també disposarà d'espais comuns on els veïns podran gaudir de serveis. De moment, Sostre Cívic ja té dos projectes més d'habitatge cooperatiu que estan consolidats per a persones sènior a Catalunya. El primer d'ells és el Walden XXI a Sant Feliu de Guíxols i el segon a Can 70, al barri de Sarrià de Barcelona. A més, la cooperativa també treballa en projectes similars que estan en una fase inicial.