Es tensen les relacions entre l'Ajuntament d'Olot i la Policia Municipal

Els agents reclamen que es compleixi el seu conveni laboral

L’alcalde d’Olot Josep Maria Corominas va declarar ahir que s’avergonyeix de l’actuació que va tenir la Policia Municipal durant el darrer ple, on el cos va protestar per reivindicar que es compleixi el seu conveni laboral. D’altra banda, Corominas va afirmar que no vol entrar en les negociacions per desencallar el conflicte.

Dilluns farà un mes de l’inici de les protestes de la Policia Municipal, per reclamar que es compleixi el conveni per part de l’Ajuntament i la prefectura. Des de llavors, s’han succeït les manifestacions a la porta del consistori, i el xiulet ha estat la banda sonora de visites de membres del govern català a Olot o als plens municipals de la ciutat. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, no li agraden les vies que va fer servir la Policia local per protestar en el darrer ple, i ha afirmat haver passat vergonya; llavors, els treballadors de la Policia Municipal d’Olot van fer explotar petards a la via pública, al costat d’on està situada la sala de plens davant les mateixes oficines del cos.

Els policies es queixen que l’Ajuntament no respecta ni els horaris, ni les vacances, ni el repartiment dels torns de treball en festiu establerts al conveni. Però Corominas no vol entrar en les negociacions per resoldre aquest conflicte. De moment, la situació segueix encallada sense que s’arribi a cap acord entre les dues parts.


Aquesta notícia ha estat elaborada per Olot Televisió.