La Setmana Santa acaba amb 11 víctimes mortals, dues d'elles en carreteres gironines

Un camió i una furgoneta van xocar frontalment a la Tallada d'Empordà (Baix Empordà)

Les retencions més destacades s'han produït a l'AP-7 sud, entre Vilafranca del Penedès i el Vendrell, amb cues que han arribat als 20 quilòmetres de cues acordiòniques. L'A-2 també ha presentat complicacions, amb 10 quilòmetres de lentitud a l'alçada d'Esparreguera. Pel que fa a la costa, hi ha hagut sis quilòmetres de cues a la C-31, a Calonge, i a la C-16, a Cercs, amb quatre quilòmetres de retencions dels vehicles que venien del Pirineu.

11 víctimes mortals

A més de les onze víctimes mortals en l'inici de la Setmana Santa, també hi ha hagut set ferits greus i un ferit lleu arreu de la xarxa interurbana de Catalunya. Comparat amb l'any passat, s'han registrat tres morts més que la Setmana Santa del 2009 i tres menys que la del 2008, en què la xifra de víctimes va ser de 14. Dels últims deu anys però, les taxes més altes de mortalitat a les carreteres es van produir els anys 2000 i 2001, quan van morir 25 persones i 21 persones, resepctivament.

El sinistre més greu es va produir diumenge 28 de març a la nit, quan tres turismes es van veure implicats en una col·lisió frontal a la C-12 a Balaguer (Noguera), en la qual van morir tres persones i tres més van resultar ferides greus. Es tracta de Natalia C. G., de 64 anys i veïna de Cabanabona (Noguera), Sebastian A. P., de 76 anys i Maria S. B., de 72 anys, tots dos veïns de Balaguer (Noguera).

El mateix dia va morir un jove de 25 anys, Francisco Javier T.B., veí de Jaén i que viatjava com a acompanyant, en una sortida de via a l'AP-7 a Mont-roig del Camp (Baix Camp). A més, el conductor del vehicle, David T.M. de 26 anys, va quedar detingut per conduir sota els efectes de les drogues També va perdre la vida el conductor d'una motocicleta a la T-704 a Aleixar (Baix Camp) per una topada frontal entre un turisme i dues motocicletes.

Dissabte 27 de març es van produir dos morts, el primer a una pista forestal de Maials (Segrià) quan un turisme i un tractor van topar per encalç. Com a conseqüència de l'impacte, un pagès de 79 anys –conductor del vehicle agrícola- va perdre la vida. La segona víctima va ser a la T-314 a Riudoms (Baix Camp) quan va morir el conductor d'una motocicleta de 46 anys en topar lateralment amb un turisme.

El passat dilluns 29 al migdia a la GI-632, a l'alçada de Tallada d'Empordà (Baix Empordà), on una furgoneta i un camió van col•lidir frontalment i van provocar dos morts i un ferit greu. Es tracta de dos homes de 31 anys, que conduïa la furgoneta, i d'un home de 28 anys, que conduïa un camió i va morir hores després.

La matinada del mateix dilluns un turisme va atropellar un vianant a Alcanar (Montsià), i a la matinada de l'1 d'abril, un home de 62 de nacionalitat romanesa, Constanin Dimitru E., moria atropellat a l'AP7, a l'alçada de l'Àrea del Montseny. En el sinistre, s'hi va veure implicat un vehicle.