Roben tres quilos de cablejat de coure i deixen dinou poblacions a les fosques

Els autors del robatori van ser detinguts i deixats en llibertat

Sant Mori.- Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes per sostreure uns 3.000 quilograms de cablejat de coure, ferros i equips de control d'una estació transformadora de llum de Sant Mori (Alt Empordà). Com a conseqüència del robatoris, dinou poblacions i 3.500 usuaris es van quedar sense subministrament elèctric. La detenció es va produir el passat 28 de febrer quan pels volts del migdia, els Mossos d'Esquadra van aturar un vehicle que sortia d'una empresa de Sant Mori. Al seu interior hi van tornar una pota de cabra i unes tenalles i van constatar que a l'estació transformadora estava regirada. Un cop a comissaria, els agents van acusar els detinguts d'un altre robatori a la mateixa empresa vuit dies abans.

El passat 28 de febrer, els Mossos d'Esquadra van aturar un vehicle que sortia d'una empresa de Sant Mori amb dos ocupants que es van mostrar molt nerviosos davant la presència policial. Els agents vigilaven la zona perquè dies abans s'havia produït un robatori al mateix lloc. L'actitud dels dos homes - Pablo D.H., de 34 anys, veí de Sant Martí de Fluvià i Juan O.L., de 29 anys, veí de Castelló d'Empúries, tots dos de nacionalitat espanyola- va fer sospitar es agents i després d'escorcollar el vehicle van trobar una pota de cabra i unes tenalles.


A més, els mossos van constatar poc després que l'empresa tenia una finestra forçada i que l'estació transformadora de llums, que es trobava a l'interior, estava tota regirada. Per aquest motiu, es va detenir als dos homes per un robatori en grau de temptativa.

Un cop en dependències policies, els investigadors van trobar indicis que relacionaven els detinguts amb un robatori que s'havia produït el 20 de febrer a la mateixa empresa. En aquesta ocasió els lladres van sostraure uns 3.000 quilograms de cablejat de coure, ferros i equips de control de dins de la mateixa estació.

Aquest robatori va provocar que dinou poblacions de la zona i prop de 3.500 usuaris perdessin el subministrament elèctric. La investigació continua oberta per tal de localitzar el material sostret, el qual hauria estat venut en una empresa de compra venda de ferralla.

Els detinguts, van passar el 3 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.