El Viver d'Empreses de Salt ja ha portat a terme 32 assessoraments en cinc mesos

El lloguer dels espais es troba al 90%

El Viver d’Empreses Creativoculturals de Salt (Gironès), situat a la Factoria Cultural Coma Cros, ha fet un pas endavant aquest 2022 dins el diversos serveis que ofereix i que situen l’espai com un referent a l’àrea urbana gironina. En aquest sentit, durant aquest primer semestre ja s’han dut a terme fins a 32 assessoraments, el lloguer dels espais de l’equipament està en un 90% i la programació de les formacions que s’estan impulsant ja ha inclòs aquest any fins a set propostes diferents i se’n preveuen una dotzena.

La xifra d’assessoraments que s’han dut ja a terme durant els primers cinc mesos de l’any és una prova de la consolidació de l’equipament com un referent i, a hores d’ara, ja se n’han fet 32. Aquest servei ofereix informació sobre diversos aspectes que van des de la fase inicial de creació del negoci a tutories per elaborar el pla d’empreses o assessorament dins àmbits més tècnics i/o jurídics.

Complementàriament a aquests assessoraments personalitzats, també s’estan potenciant les sessions de formació que s’obren a diverses temàtiques com fonaments financers, xarxes socials i comunicació o creativitat i innovació. Es treballa enguany amb dotze sessions impartides per experts en cada matèria i la xifra total d’assistents es preveu que se situï en el centenar de persones.

Pel que fa a l’ocupació dels espais de lloguer del viver, en aquests moments hi ha 19 emprenedors treballant des de l’espai a partir de diverses formes jurídiques com associacions, cooperatives, societats limitades o persones treballadores autònomes. Aquesta xifra suposa que l’ocupació està en un 90% dins les diverses modalitats que també s’ofereixen que van des de despatxos, taules de coworking i espais de treball individuals.

El regidor de Foment de l’Ocupació de l’Ajuntament de Salt, Toni Vidal, valora molt positivament la tasca del viver i el nivell d’acceptació dels serveis que s’ofereixen i explica que “disposem d’un equipament que des de l’any 2016 s’ha anat consolidant i ampliant els serveis i, ara mateix, es tracta d’un servei referencial, per exemple, entre les persones emprenedores que volen posar en marxa un negoci”.

Vidal afegeix que “la bona feina que s’està fent no es reflecteix només en l’ocupació dels lloguers, la demanda d’assessoraments i l’acceptació de les formacions, va més enllà. És un orgull que d’altres municipis que volen engegar projectes similars es fixin en el nostre viver i ens demanin informació sobre el seu funcionament”.

Un projecte impulsat el 2016

El Viver d’Empreses saltenc es va inaugurar l’any 2016 i es troba situat a la Factoria Cultural Comacros. A banda del lloguer d’espais i assessorament també ofereix serveis de formació a l’emprenedoria i teixit empresarial, dinamització de l’espai de coworking amb l'objectiu de fomentar la interrelació i la col·laboració entre les persones usuàries, serveis d'assessorament, d'impuls a projectes de l’economia social i solidària, de seguiment per a la millora de la competitivitat i d’ajuda a la consolidació de les empreses i d’organització de jornades de networking.