Setze detinguts i més de 18.000 articles comissats en un operatiu contra les falsificacions a Lloret

Els articles intervinguts tenen un valor de més de mig milió d'euros

La darrera operació conjunta de la Policia Nacional i Vigilància Duanera de l'Agència Tributària contra les falsificacions desplegada a Lloret de Mar (Selva) s'ha saldat amb setze detinguts, dinou comerços inspeccionats i el comís de més de 18.000 articles falsos de marques tèxtils i marroquineria molt conegudes.

Segons informen en un comunicat, els objectes a punt de comercialització tindrien un valor al mercat superior al mig milió d'euros. La investigació va començar el març passat, arran de diverses denúncies presentades per les marques. També van localitzar planxes per fer les falsificacions afegint els logos a la roba o a les bosses de mà.

Les denúncies anaven directament dirigides a botigues de Lloret de Mar, obertes al públic i on a més sospitaven que s'hi emmagatzemaven articules falsificats a punt per a la venda i comercialització.

Després de diverses gestions policials, els agents van desplegar el dispositiu que va acabar amb la detenció de setze persones. Als dinou establiments inspeccionats, hi van localitzar nombrosos productes falsificats de marques de prestigi reconegut que estaven tant exposats com emmagatzemats. Són, principalment, samarretes, pantalons, dessuadores, fornitures, bosses de mà i marroquineria que vulneren els drets de propietat industrial de les marques i que tenen un valor total al mercat de 549.660 euros.

A més, durant la investigació també van localitzar diferents planxes per fer les falsificacions de manera que afegien el logo de la marca al producte de marroquineria o tèxtil estampant-lo, enganxant-lo o amb perforacions.