La Cambra de Comerç vol promoure l’FP Dual entre les empreses amb una fira

Tindrà lloc el proper 16 de juny en format virtual

La segona edició de la Fira FPDual Gi es realitzarà en format virtual el proper 16 de juny amb l'objectiu de promoure la modalitat de la formació professional dual entre les empreses, estudiants i futurs treballadors.

Avui, durant la presentació de la fira, Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Girona, ha dit que “a les empreses els costa generar, atraure i retenir talent, de manera que l’FP dual pot ser una solució, una porta d’entrada del millor talent jove a les empreses”. I ha afegit: “És millor que qualsevol selecció de personal”.

Cristina Cots, cap de l’àrea de Formació de la Cambra de Girona, ha explicat que la fira permetrà, una vegada més, “assessorar empreses en els avantatges de participar a l'FPDual, informar de les diferents alternatives de l'FPDual que demana el teixit empresarial del territori i millorar l'ocupabilitat de les persones mitjançant l'experiència professional”.

Per la seva banda, Gemma Gelpí, treballadora de la Cambra que va començar a la corporació com a estudiant d’FP Dual ha explicat que “és la millor manera de conèixer directament el treball de les empreses i formar-se en el dia a dia”. De les 11 companyes que van fer Formació Dual del seu curs, 7 van continuar amb un contracte a les mateixes empreses.

Ja hi ha més de cinquanta empreses inscrites de diferents sectors productius, des de l’agroalimentari, el tecnològic, industrial, químic, serveis, digital... i són una bona representació del teixit empresarial de les comarques gironines. Aquesta es la segona edició de la Fira FP Dual Gi, la primera es va fer el 22 de juny de 2021, amb la participació de dos-cents joves, quaranta instituts i 70 empreses.

Una vintena d’aquestes empreses participants explicaran la seva experiència, mitjançant el testimoni d’alguns dels protagonistes: empresaris, responsables de persones, joves que han participat en programes d’FP dual, i que ara estan treballant gràcies a haver-se qualificat amb aquest sistema.

D’altra banda, la Fira FPDual Gi també compta amb més de seixanta instituts que explicaran quins programes ofereixen, el funcionament del pla d’estudis i tots els dubtes que es poden plantejar als joves interessats.