Entren en vigor les restriccions per l'accés motoritzat a Fontalba i Daió aquest cap de setmana

En algunes zones es podrà entrar amb reserva prèvia

Aquest primer cap de setmana de juny comença la regulació d’estiu de l’accés motoritzat als paratges de Fontalba i Daió a Queralbs (Ripollès). Les restriccions de vehicles previstes per l’ajuntament de Queralbs i el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser començaran, primer, els caps de setmana de juny i juliol, i s’aniran incrementant a mesura que avanci l’estiu.

Coincidint amb el cap de setmana llarg de la segona Pàsqua (4, 5 i 6 de juny), es torna a regular el trànsit en aquests dos accessos de Queralbs cap al Parc Natural tal com es va fer l’any passat. Cal recordar que, durant els dies de la regulació, a Fontalba s’instal·la una barrera de 7.30 h a 19.30 h i només podran passar els cotxes o motos que hagin reservat al portal, fins a un màxim de 60 vehicles (cost reserva 5 euros). Aquells que passin abans o després d’aquesta franja horària podran fer-ho lliurement, però recordem que no podran passar la nit aparcats a Fontalba, segons l’ordenança municipal. Com a novetat, enguany, els darrers dies del cap de setmana la regulació durarà només fins a les 13.30 h, és a dir, els diumenges o el dilluns si és un cap de setmana llarg com aquest de la segona Pàsqua.

En quant a l’accés al paratge de Daió de Baix, també a Queralbs, s’instal·la una barrera de 9h a 14 h a l’inici del camí d’accés i, en aquest cas, no hi ha la possibilitat de fer reserva. Podran passar vehicles mentre hi hagi lloc a l’aparcament del final de la pista, de 40 places. El cost d’accés també serà de 5 €, i caldrà fer el pagament amb targeta bancària. La regulació de Daió tindrà unes dates diferents a les de Fontalba un cop passat el mes d’agost, reforçant-la durant el setembre, però finalitzant-la a primers d’octubre, vista l’afluència en aquests períodes de l’any passat.

Tant en el cas de l’accés a Fontalba com al de Daió, sempre que la barrera estigui baixada hi haurà un informador ambiental acompanyant l’entrada dels visitants i oferint possibilitats i alternatives en cas de no poder entrar.

Adjuntem el calendari de les regulacions d’enguany, i us animem a trobar tots els detalls de la regulació a Fontalba i Daió al web del Parc.