El pavelló de Fontajau acollirà l'11 de juny la primera Fira d’Entitats Esportives

Clubs i associacions donaran a conèixer la seva oferta a través d’exhibicions i tastets

L’Ajuntament de Girona organitzarà la primera Fira d’Entitats Esportives el dissabte 11 de juny. Serà de les 9.30 h a les 13.30 h al Pavelló Municipal de Girona-Fontajau, en una jornada que pretén ser un aparador del teixit associatiu esportiu de Girona. La vintena d’entitats de la ciutat que ja han confirmat la seva participació han preparat diverses exhibicions i tastets per tal que la ciutadania pugui conèixer la seva oferta esportiva.

El vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats; el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, i la directora tècnica del Consell Esportiu del Gironès, Elena Díez, han participat aquest matí a la presentació de la Fira, a la qual han assistit diverses entitats que en formaran part.

“Content que Girona continuï sent una ciutat activa i que batega amb l’esport, de la mà del teixit associatiu esportiu. Girona és una ciutat referent dins el món esportiu i volem que ho continuï sent més que mai. Estem al costat de l’esport”, ha subratllat el vicealcalde Quim Ayats.

Per la seva banda, el regidor Àdam Bertran ha volgut donar les “gràcies a totes les associacions i clubs esportius i al Servei Municipal d'Esports per fer possible la 1a Fira d'Entitats Esportives, un aparador, una eina per donar-los visibilitat i fer-los conèixer i créixer més. El foment de l'esport base i escolar és clau per tenir una societat saludable i activa. I conèixer-ne el teixit associatiu i esportiu de la ciutat esdevé imprescindible, i ho fem possible amb tallers i mostres de diferents activitats esportives”.

Durant tot el matí, les persones que visitin la fira podran practicar diversos esports com judo, bàsquet, bicicleta de trial, skateboarding, tennis, tennis de taula, escacs, rugbi o vòlei. Paral·lelament, també s’han preparat altres activitats, com exhibicions esportives, zona d’inflables per als més menuts i menudes, taller de manualitats, un campionat d’escacs i classes d’exhibició de Iyengar i Ikriya i meditació de Kundalini Ioga.

També, com a activitat complementària, s’ha organitzat una caminada popular de cinc quilòmetres i mig per les Deveses d’en Bru, a benefici de la Fundació Oncolliga Girona. Per últim, i per donar a conèixer el Pavelló Municipal de Girona-Fontajau, a partir de les 11.30 h, el Servei Municipal d’Esports ha organitzat una visita guiada per aquest equipament esportiu.

Tret de sortida a la segona edició del Tast Esportiu

La primera Fira d’Entitats Esportives també donarà el tret de sortida a la segona edició del Tast Esportiu. El projecte, que es va iniciar la tardor passada, dona la possibilitat a les famílies amb infants i joves d’entre 6 i 16 anys escolaritzats a Girona a provar les diferents disciplines esportives de les entitats del municipi durant un mes. De l’1 a l’11 de setembre, les persones interessades podran inscriure’s a l’activitat que vulguin conèixer a través de la web del Tast Esportiu. Una vegada confirmada la seva plaça, els joves podran practicar els esports triats de forma gratuïta del 19 de setembre al 16 d’octubre.

L’objectiu del projecte Tast Esportiu és promoure la pràctica esportiva entre els i les escolars de la ciutat com a forma de promoure hàbits de vida saludable, a banda de fomentar i donar a conèixer la tasca de les entitats esportives municipals. En la primera edició s’hi van adherir 30 entitats municipals, en un treball col·laboratiu entre les agrupacions, el consistori i els centres d’educació i les AFA de les escoles, que es van implicar en la seva difusió.