Salt recepciona les primeres propostes per al nou Pla Director de la Bici

L'objectiu és fomentar la mobilitat en bicicleta al municipi i connectar-lo amb Girona

L’Ajuntament de Salt (Gironès) continua avançant en la millora de la mobilitat sostenible pel municipi i, després que durant els darrers mesos la consultora MCRIT SL hagi redactat el Pla Estratègic de la bicicleta de Salt per implementar una xarxa ciclista connectada a l’àrea urbana gironina, aquest dimarts 31 de maig s’ha portat la proposta inicial a la taula de mobilitat. A partir d’ara es treballarà en les aportacions que es facin arribar per tal de, sobre el full de ruta amb el qual ja es compta, definir les actuacions concretes que inclourà el projecte definitiu.

La base sobre la qual es treballa planteja augmentar la xarxa de quilòmetres ciclables de 24 a 34, reforçant l’eix est/oest i creant itineraris nord/sud. Tot plegat a partir d’una xarxa principal que es complementarà amb una altra de secundària per tal d’establir un potent conjunt d’itineraris i que, per exemple, es connecti de forma adequada tots els barris i que es pugui accedir amb facilitat als equipaments del municipi.

Un altre dels aspectes als quals fa referència la proposta inicial és reforçar els 60 punts d’aparcaments per bici ja existents a hores d’ara i que aquests estiguin ben integrats a la xarxa ciclista i al conjunt d’equipaments de Salt. El segon tinent d’alcalde i regidor de Territori, Àlex Barceló, explica que “hem posat fil a l’agulla per afrontar el repte de la mobilitat sostenible i ara, amb la base del Pla Director, treballarem sobre aquest full de ruta per aprofitar l’orografia plana del municipi i la seva extensió reduïda per fomentar l’ús de la bicicleta”.

Per la seva banda, la regidora de Mobilitat, Anna Fusté, afegeix que “l’aposta per potenciar l’ús de la bicicleta feina necessari comptar amb una base sobre la qual treballar i ara mateix la disposem i, a partir d’aquí, anirem millorant-la i definint-la per disposar d’una potent xarxa ciclista”.

Projecte de bus ràpid amb Girona

Durant la taula de mobilitat també s’ha tractat el projecte bus ràpid (BRCAT) que la Generalitat vol impulsar a l’àrea urbana gironina i que, a hores d’ara, està en la fase de l’inici de la redacció. Amb l’objectiu de millorar el servei i les freqüències del transport públic afectaria el Passeig dels Països Catalans i des de l’equip de govern ja s’ha avançat que, un cop la Generalitat hagi finalitzat la definició del projecte, es faran arribar per part de l’Ajuntament les aportacions que es considerin oportunes.