L'operació tornada de Setmana Santa va registrar retencions a la C-31 a l'alçada de Platja d'Aro

Amb 12 quilòmetres de cues va ser la carretera gironina més afectada

Segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), a les comarques de Tarragona també hi havia lentitud a la N-340, a Torredembarra, al llarg de 12 quilòmetres. A més, la mobilitat de tornada i la pluja han dificultat la circulació de diversos trams de l'AP-7 nord amb tres quilòmetres de circulació lenta a Maçanet de la Selva i de la C-260, a la variant de Figueres. Pel que fa al retorn de les destinacions de muntanya, es va registrar força lentitud a la C-16 a Cercs en un tram de set quilòmetres.

De les dotze del migdia fins a les vuit del vespre d'ahir van retornar un total de 154.560 vehicles a l'àrea metropolitana de Barcelona, xifra que representa un 25,17% dels 614.000 vehicles que el Servei Català de Trànsit estima que entraran a l’àrea metropolitana fins aquesta mitjanit.

Cap de setmana sense víctimes mortals


Pel que fa a sinistralitat, des de les tres de la tarda d'aquest Dijous Sant fins a les vuit del vespre d'aquest diumenge, no s'ha produït cap accident mortal a les carreteres i autopistes catalanes. Tot i això, es manté el balanç tràgic d'aquest període festiu de Setmana Santa 2010 amb 8 accidents mortals, 11 persones mortes, 7 ferides greus i 1 ferida lleu a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

L'operació retorn d'aquesta Setmana 2010 també es desenvoluparà al llarg d'avui Dilluns de Pasqua, el qual pot registrar una elevada mobilitat al conjunt de la xarxa viària catalana. Per aquest motiu i davant les xifres de sinistralitat d'aquest període festiu, el SCT demana als conductors que extremin la precaució al volant. A més, recorda la importància d'adaptar la velocitat a la de la circulació en cada moment; de respectar la distància de seguretat entre vehicles; de circular per la dreta; i també d'utilitzar els sistemes de seguretat passiva com el cinturó, el casc i els sistemes de retenció infantil.