42 entitats espanyolistes proposen fer els Premis Princesa de Girona al castell de Sant Ferran

També volen iniciar una recollida de firmes a favor del rei Felip VI i princesa Leonor

Un total de 42 associacions espanyolistes de tot l'Estat han enviat una carta al rei Felip VI donant-li el seu suport davant la impossibilitat de celebrar els Premis Princesa de Girona a la capital de Gironès degut a la negativa de la ciutadania i el consistori per tercer any consecutiu. És per això que proposen la celebració dels guardons al castell de Sant Ferran de Figueres (Alt Empordà), per la seva "magnificència" i perquè té la "seguretat" necessària per a desenvolupar l'esdeveniment.

La vicepresidenta de Convivència Cívica Catalana (CCC), Paula Cordera, proposa també una recollida de firmes a través de les xarxes socials en favor del rei Felip VI i la princesa Leonor, juntament amb la creació d'un web.

En el comunicat enviat avui a la premsa, asseguren que el rebuig als Premis Princesa de Girona és un "insult" per a tots aquells que "defensen la Constitució" i que "poden restar callat" davant d'aquest "greuge".

Cordera va més enllà i diu que és "indignant" que Felip VI no pugui assistir amb normalitat a Girona i que els independentistes "pretenguin doblegar l'Estat eliminant els símbols de la nació", volent "tallar les arrels i lligams afectius amb la resta d'Espanya".

Entre les associacions espanyolistes que s'apleguen sota les sigles de CCC s'hi troben algunes com ara Libres e Iguales, Fundación Villacisneros , Concordia Real Española, Denaes o España Cívica.