Figueres celebra el 4 de juny la 28ena Fira del Joguet

La Rambla acollirà parades de joguines i activitats durant tot el dia

Figueres (Alt Empordà) celebra aquest dissabte, 4 de juny una nova edició de la Fira del Joguet. La 28a edició tindrà lloc a partir de les 9 del matí i fins les 6 de la tarda a la Rambla de Figueres.

Està organitzada per l'Ajuntament de Figueres en col·laboració del Museu del Joguet i el col·leccionista Guy Ablard. Un 45% dels expositors provenen de Catalunya, un 20% de la resta d'Espanya i un 35% de diferents països d'Europa.

Durant tot el dia a la Rambla hi haurà 32 parades amb trens, nines, cotxes, titelles, avions,  motos, vaixells, soldats, caganers, models reduïts, cromos, jocs, videojocs, retallables, còmics, cuinetes, robots i patinets entre d'altres, de marques tan diverses com Payà, Rico, Pilen, Borràs, UFO, Scalextric, Meccano, Märklin, Dinky Toys, Dalia, Anguplas, Eko, Jouef, Marx Toys, Joustra, Lego, Cayro, Schuco, Matchbox, Bin o Corgi.

També s'han organitzat diferents activitats a la placeta baixa de la Rambla: futbol de botons i taller de jocs de construcció (de les 10.30h a les 14.30h i de les 16h a les 18h) Enguany el cartell ha estat inspirat en les marionetes adquirides a Mèxic per André Breton, durant una visita als seus amics Frida Kahlo i Diego Rivera (1938). Donació de d'Aube Bretob Elléouëte.