Torna la Fira de la Cervesa de Quart després d'un hiatus de dos anys

Se celebrarà el proper dissabte 18 de juny

Des del març del 2020, la pandèmia de la covid-19 ha aturat diverses fires i festes que tenien lloc al territori gironí. Una d’aquestes festes que s’ha vist afectada per la situació d’emergència sanitària ha estat la Fira de la Cervesa que anualment tenia lloc a Quart (Gironès). Enguany, gràcies al fet que les mesures de seguretat establertes així ho permeten, aquest esdeveniment retorna al municipi en la seva quarta edició.

L’esdeveniment se celebrarà el dissabte 18 de juny, a partir de les vuit del vespre, a la plaça de les Terrisseres de Quart. Com en les edicions anteriors, la fira comptarà amb estands de cerveses artesanes, fook-trucks, i atraccions infantils. Un esdeveniment dirigit a tots els públics que, a més, per primera vegada comptarà amb les actuacions en viu de dos grups gironins: The Puppy Thoughts i la reconeguda Banda Neon.

La Fira de la Cervesa de Quart és un esdeveniment amb caire anual organitzat per l’Ajuntament de Quart amb la col·laboració de Quart de Festa, la nova Comissió de Festes del municipi. Aquesta entitat ha constituït recentment la seva nova Junta i estrena la seva tasca amb aquest acte.

La regidora de festes, esports i educació, Vanesa Larramendy, ha assenyalat que "des del consistori estem molt contents de tornar a tirar endavant aquesta fira que habitualment té una gran acceptació tant entre els veïns i veïnes del municipi com de la gent del territori" i ha afegit que "aquest any juntament amb la nova comissió de festes, estem segurs que la gent la gaudirà més que mai amb tota la programació que hem preparat".

L’esdeveniment obrirà les portes a les vuit del vespre, moment en el qual es posaran en funcionament els estands de cerveses artesanes, les food trucks i les atraccions infantils.

Els assistents podran degustar cerveses de producció artesanal de diferents punts de la geografia catalana en la mitja desena d’estands que hi haurà a la fira. Entre els artesans cervesers hi haurà Birrum, The Anti-patiks, Cervesa Eighth Sun, Synera Cerves i Terra Aspra.  S’hi podrà tastar des de les cerveses més clàssiques rosses, vermelles i negres; fins a cerveses amb un toc de sabors més original.

Els assistents podran sopar a la mateixa Plaça de les Terrisseres gràcies a les food-trucks que hi haurà instal·lada. Un ventall d’opcions molt diferenciades que contemplarà des de la cuina argentina i els sabors especials de Tailàndia, fins a les opcions més clàssiques d’hamburgueses i creps dolces i salades.

Els infants podran gaudir durant tota la festa de prop d’una desena d’atraccions infantils que s’hi instal·laran, per un preu total de 10 €. Amb la seva adquisició se’ls entregarà una polsera amb la qual durant tota la jornada podran pujar a totes les atraccions infantils que ho desitgin. Les polseres es podran adquirir de l’1 al 17 de juny a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament de Quart (de dilluns a divendres de 8.30 a 1.00 hores) o el mateix dia de la fira en el Punt d’Informació.

Les novetats

Com a novetats principals, aquesta quarta edició comptarà amb un taller de producció artesana de cervesa, que serà impartit pel mestre cerveser Adrià Morera. El taller serà gratuït i obert a tothom que el vulgui realitzar. Tindrà lloc en la mateixa fira i s’iniciarà a les vuit del vespre. No cal inscripció per a apuntar-se.

A més, també es realitzarà una sessió de discjòqueis locals, tant amateurs com professionals, Discjòqueis Km.0. Amb l’objectiu d’impulsar el talent emergent del municipi, se’ls vol donar un espai a la Fira de la Cervesa, perquè donin a conèixer la seva música. Els aspirants enviaran prèviament els seus projectes a l’Ajuntament de Quart i aquest els seleccionarà perquè amenitzin la fira de 20.15 a 21.30 hores.

Les bandes

The Puppy Thoughts seran els primers a actuar, a les 21.30 hores. Són un grup de músics gironins amb diverses influències que van des del pop fins al rock alternatiu passant pel country, el folk, el grunge i d’altres etils musicals.

El lila de la Banda Neón s’encendrà a les 24.00 hores, per oferir un concert que viatjarà des dels temes més mítics de la música disco dels anys 80, la millor rumba i el rock de tots els temps; fins al reggeton i el trap més actual. Aquests gironins il·luminats oferiran unes dues hores d’un espectacle pròxim i adient per a tots els públics.

La programació complerta es pot consultar al web.