La 4a Trail Guilleries aplega més de 800 corredors

Es van celebrar curses de 16, 26 i 42 quilòmetres en la categoria d'adults

Durant el cap de setmana, en plena Setmana de l’Esport, s’ha celebrat a Sant Hilari Sacalm la quarta edició de la Trail Guilleries, una cursa que passa per corriols i camins de les Guilleries i que va guanyant participants en cada edició. La primera Trail va comptar amb 200 inscrits, la segona va duplicar les xifres fins a 400, la tercera va superar les 726 persones i aquesta última va tancar inscripcions amb 815 participants.

Han vingut corredors d’arreu de Catalunya i altres indrets de l’estat espanyol i de l’estranger. El dissabte es va disputar la Trail Guilleries Kids, les curses infantils que es presentaven com una de les novetats d’enguany. I diumenge van tenir lloc les curses per a adults (de 16, 26 i 42 km) i la caminada.

Més d’un centenar de persones voluntàries han format part de l’organització i s’han encarregat de dissenyar el recorregut, senyalitzar els camins i preparar els avituallaments i cuidar tots els detalls per oferir una bona cursa. Aquest any la sortida i arribada s’ha fet a la plaça Gravalosa, on s’ha amenitzat aquesta festa esportiva amb música i propostes gastronòmiques.

Els guanyadors de les curses es van emportar una cistella de productes locals de les Guilleries i, més enllà dels guardonats a la Trail que figuren en la classificació (https://trailguilleries.cat/resultats/), l’Ajuntament va aprofitar aquest esdeveniment per fer un acte de reconeixement als esportistes locals que han guanyat una competició provincial o estatal durant l’última temporada. L’esport hilarienc suma una trentena de guardons en diferents disciplines: patinatge, futbol, atletisme, culturisme, escalada, motociclisme o BTT.

Finalment, es van fer públics els Mèrits de l’Esport que concedeix la Taula Sectorial d’Esports de Sant Hilari. El Premi Valors va ser per l’equip prebenjamí de futbol del Club Esportiu Sant Hilari que, tot i comptar amb una plantilla curta, ha quedat campió de la seva categoria. L’Èxit Esportiu de l’Any se’l va emportar Èric Donadeu Llorà, 3r classificat al Mundial de Culturisme Natural WNBB a la categoria sub-25, i la Medalla al Mèrit Esportiu va ser per la Junta Fundadora del Club Bàsquet Sant Hilari que ha fet possible 35 anys d’història per al club.