Una dona en estat crític al caure per un barranc de 15 metres a Ribes de Freser

La van traslladar en helicòpter a l'hospital de la Vall d'Hebron

 Els Bombers de la Generalitat van participar ahir a la tarda en un rescat a una dona que es va accidentar al barranc de la Corba, a Ribes de Freser (Ripollès) i que va resultar ferida crítica.

Segons les informacions facilitades pel grup amb què anava, la dona va patir una caiguda pels voltants de dos quarts de sis de la tarda en el darrer tram del barranc, des d’una l’alçada d’entre 10 i 15 metres. Fins al lloc s’hi van desplaçar la unitat de rescat dels Bombers de la Generalitat amb l’helicòpter, efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i el metge del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i quatre dotacions terrestres de suport.

Un cop a lloc, van fer la primera atenció sanitària a la ferida, a qui van poder estabilitzar quan va recuperar la consciència i, en llitera, la van portar fins una zona segura per poder fer la maniobra de gruatge des de l’helicòpter. La van evacuar fins a l’heliport de Camdevànol on s’esperaven les unitats del Sistema d'emergències Mèdiques (SEM): dos helicòpters i dues ambulàncies. L’helicòpter nocturn del SEM va traslladar la dona, en estat crític, fins a l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona.

També es va activar l’equip de psicòlegs del SEM per donar suport a les persones del grup que acompanyaven la ferida i que van ser evacuades, des del lloc de l’accident, per l’helicòpter de rescat dels Bombers de la Generalitat que les va traslladar fins a Ribes de Freser.