Es crea la plataforma anti-fracking del Ripollès

Han editat 10.000 fulletons informatius per repartir a la comarca

La societat civil de la comarca del Ripollès també s’ha mobilitzat davant l’amenaça del fracking. Per aquest motiu, s’ha constituït la plataforma Al Ripollès, junts contra el fracking que demana al govern català que prohibeixi l’ús d’aquesta tècnica a tot el territori. Els responsables de l’entitat iniciaran una campanya informativa per conscienciar a la població dels perjudicis que comporta el fracking.

Una plataforma ciutadana que vol evitar l’ús d’aquesta tècnica per buscar hidrocarburs a la comarca. Una de les primeres accions és iniciar una campanya informativa per explicar els seus perjudicis a la ciutadania del Ripollès, davant la manca de transparència que, segons ells, transmeten les administracions. La campanya es tradueix en la publicació d’un fulletó informatiu, del qual se n’han editat 10.000 exemplars que es repartiran a tota la comarca. També s’han editat uns 400 cartells perquè es pengin als establiments interessats. La ciutadania pot col·laborar amb la campanya, adquirint samarretes i adhesius. També es poden demanar pancartes per penjar als respectius domicilis. 

Tot plegat es reforçarà amb la presència al carrer i per aquest motiu, la plataforma ha anunciat que seran presents a la fira de les 40 hores de Ripoll, amb un estand informatiu. L’objectiu principal és mobilitzar a la ciutadania de la comarca contra el fracking i d’aquesta manera, fer força perquè la Generalitat en prohibeixi l’ús al territori català. En especial, el permís Ripoll que afecta les comarques del Ripollès, la Garrotxa i Osona al Ripollès, junts contra el fracking està formada per unes 20 persones que es reuneixen cada quinze dies a Ripoll. Els seus responsables han convidat a tothom a adherir-s’hi.


 
 
Aquesta notícia ha estat elaborada per Olot Televisió.