La campanya de reg a la conca de l'embassament de Boadella podria patir restriccions

És necessari que augmentin les reserves per no arribar a aquest extrem

L'1 de gener aquest embassament, situat al terme municipal de Darnius, estava al 33,9% de la seva capacitat i, després dels últims temporals, es situava al 35%. La situació en aquesta zona dista molt de la de la resta d'embassaments de Catalunya, que es troben aproximadament al 90% de la seva capacitat.

Tot i aquesta situació, Diéguez ha assegurat que l'abastament urbà a les zones que depenen de Boadella, principalment Figueres i la Costa Brava nord, 'està garantit' i no hi ha risc de no disposar d'aigua per a l'ús domèstic.

Diéguez ha recordat que les precipitacions a la conca de Boadella han estat molt escasses i això s'ha vist agreujat per dos anys previs, 2007 i 2008, molt secs. Aquesta situació ha provocat que les reserves no es recuperessin després de l'episodi de sequera que va patir Catalunya en aquell període.

De fet, quan encara es mantenia el decret d'emergència durant la sequera era per la situació d'aquest embassament. 'Es va recuperar però es va quedar a la part baixa, fregant la situació d'excepcionalitat', ha recordat.