Francesc Pardo, bisbe de Girona: 'Tenim el papa que l'Església i el món necessita'

Destaca com a significatiu el nom que ha escollit i el fet que sigui llatinoamericà

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha assegurat que l'elecció de l'argentí Jorge Mario Bergoglio respon al moment que viu l'Església. "Tenim el papa que l'Església i el món necessita", ha valorat el bisbe, que considera que el nou papa tindrà la capacitat de continuar amb l'evangelització i el sentit pastoral.

"Tenim el papa que necessitem per tenir una Església que estima, ajuda a descobrir Déu i està al costat dels més necessitats", ha manifestat. A més, ha destacat el fet que hagi escollit dir-se Francesc perquè, segons Pardo, fou Sant Francesc d'Assís qui "des de la seva humilitat va ser el gran reformador de l'Església i li va retornar l'esperit evangèlic". El bisbe de Girona, Franscesc Pardo, ha viscut "amb sorpresa però amb molta joia" l'elecció del nou papa, l'argentí Jorge Mario Bergoglio que ha escollit dir-se Franscesc I. Pardo ha destacat, precisament, el nom que ha escollit el papa i ha dit que "no és casual". "Sant Francesc d'Assís, des de la seva humilitat, va ser el gran reformador de l'Església i va col·laborar a retornar l'esperit evangèlic a l'Església", ha recordat el bisbe de Girona.

Per Pardo, també és un fet significatiu que sigui el primer papa llationamericà. Segons el bisbe, la situació "molt concreta" que viu el continent li permetrà aplicar la seva experiència arreu del món.

"Amb tota l'esperança, afecte i comunió tindrem el papa que l'Església i el món necessita", ha valorat el bisbe, que destaca que la seva figura ajudarà a l'evangelització i el sentit pastoral de l'Església. "Tenim el papa que necessitem per tenir una Església que estima, ajuda a descobrir Déu i està al costat dels més necessitats", ha manifestat.

El bisbe també ha demanat que es dipositi en ell "tota la confiança". "Crec que farà el que realment ens convé a tots com a Església i ajudarà a augmentar l'esperança i a col·laborar perquè el nostre món sigui millor", ha clos el bisbe Pardo pocs minuts després de conèixer l'elecció del nou papa.