Figueres estrena el 28 de maig la nova ruta ''Dalí a la ciutat dels genis''

Max Pérez és l'autor d'aquest recorregut

"Dalí a la ciutat del genis" és el nom de la ruta que Figueres (Alt Empordà) estrena aquest dissabte dia 28 de maig. Impulsat pels Amics dels Museus Dalí, amb el suport de l’Ajuntament de Figueres i la col·laboració de les Guies Turístiques de la ciutat, aquest nou recorregut a través de la historia local ha estat elaborat per Max Pérez, graduat i màster en Filosofia per la Universitat de Girona i estudiós de la figura del filòsof Francesc Pujols.

La ruta, que a partir del mes de juny s’incorpora a l’oferta turística de la ciutat, parteix de la idea que Figueres és una ciutat de genis, en plural. Salvador Dalí és només el personatge més conegut d'una noble nissaga de pensadors, escriptors i artistes que van oscil·lar magistralment entre la paranoia i la raó. “El propi Dalí ens servirà d'amfitrió per conèixer, en aquesta visita, l'inconscient fantàstic que recorre des de fa segles la seva ciutat natal”, explica Max Pérez.

Alexandre Deulofeu, descobridor de la llei matemàtica que permet predir el futur de les civilitzacions; Carles Fages de Climent, poeta de ciència-ficció que va transformar l'Empordà en el centre del món i el bressol dels déus; Narcís Monturiol, inventor d'un peix bio-mecànic al servei de la humanitat; el rei Micomicó, monarca de la bogeria sensata, ermità de les Salines, personatge real que Abdó Terrades va immortalitzar a la seva obra teatral. No debades, a Figueres s'aixeca l'únic monument del món al pensament dels genis: el colós Francesc Pujols que presideix l'entrada al Teatre-Museu, fundador de la Religió científica catalana, de la qual propi Dalí n'era seguidor fervent, i que ens recorda que el geni català i empordanès “són ben vius i sobreviuen als seus il·lusos enterradors”.

A la inauguració d’aquest dissabte que tindrà lloc a l'Oficina de Turisme de la plaça de l'Escorxador a les onze del matí, hi assistirà una representació de la Fundació Francesc Pujols de Martorell i dels Amics dels Museus Dalí, acompanyats del segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, Jesús Quiroga.