L’Hospital d’Olot instal·la aparcaments de bicicletes i patinets per al personal sanitari

Aquesta acció dona resposta a la demanda dels treballadors

L’Hospital d’Olot (Garrotxa) ha instal·lat aquesta setmana dos aparcaments de bicicletes i patinets a la zona d’entrada de personal, a la planta 0 i a urgències. Uns pàrquings que també estaran preparats per endollar i carregar els vehicles personals en un futur.

L’aparcament consta d’un cabina tancada amb clau on els professionals poden deixar amb total seguretat tant la bicicleta com el patinet. Cada aparcament té capacitat per a 5 vehicles i, si fos necessari, en un futur s’ampliaria. De moment, l’ús d’aquests aparcaments és exclusiu per als professionals del centre, tot i que es preveu dur a terme una acció similar per als usuaris i pacients de l’Hospital en el marc del projecte Olot Pedala.

La instal·lació dels aparcaments respon a les demandes que els professionals de la institució van fer arribar mitjançant l’enquesta sobre els hàbits i percepcions de salut i mobilitat del col·lectiu que treballa en l’àmbit sanitari a la Garrotxa, d’on es va extreure que només un 1,2% dels professionals es desplaçaven a treballar amb bicicleta. A hores d’ara ja hi ha una desena de professionals que han sol·licitat aquesta opció.

Paral·lelament l’any passat es va crear la Comissió de Mobilitat de la Fundació que impulsa accions en favor de la sostenibilitat ambiental i amb la intenció de millorar la qualitat de vida de les persones i l’accessibilitat al centre sanitari.

Aquesta acció també s’alinea amb el Pla de desplaçament d’empresa (PDE) que es va aprovar el 2021 i que conté un estudi exhaustiu de la mobilitat que es produeix diàriament a l’Hospital. A banda de l’anàlisi, inclou una sèrie d’accions que s’han d’anar produint en els propers anys per incrementar substancialment els desplaçaments a peu, en vehicles personals i en transport públic; fomentar un ús racional del vehicle privat tradicional; incrementar la seguretat viària i minimitzar el risc d’accidents; estalviar en el consum energètic, o millorar la qualitat de vida dels professionals i dels usuaris, entre d’altres.