El Baix Empordà planifica la temporada de prevenció d’incendis forestals

La trobada ve motivada per l'elevat risc que enguany existeix

Alcaldes del Baix Empordà van ser convocats ahir a la tarda al CAP de Palamós per planificar la temporada de prevenció i control d’incendis forestals per aquest estiu. La sessió ha comptat amb la participació del president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro; el director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Jordi Martinoy i representants de Protecció Civil, d’Emergències, Agents Rurals i Bombers de la Generalitat de Catalunya.

Durant l'acte els diferents cossos han explicat els plans de prevenció i actuació davant dels incendis forestals. En aquest sentit, el director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Jordi Martinoy, ha posat en relleu els factors de risc d’incendis de la comarca, com són la situació actual d’increment de temperatures, la sequera de la vegetació i qüestions pròpies del Baix Empordà: la tramuntana i el turisme. Martinoy també ha volgut agrair al Consell Comarcal la seva “dedicació en la temàtica d’emergències i protecció civil, des del Temporal Glòria fins als episodis d’incendis que es van viure l’any passat a la comarca”.

Així mateix, el president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, ha exposat el servei de gestió de prevenció d’incendis forestals del Consell Comarcal del Baix Empordà, adreçat als ajuntaments de la comarca amb l’objectiu d’executar i mantenir les franges de prevenció d’incendis de nuclis i urbanitzacions als municipis, que han de protegir a les persones i als béns dels ciutadans empordanesos. Aquest és un servei global, on s’inclouen des de les notificacions als veïns, les sessions d’informació, les memòries valorades i els projectes executius, fins els tràmits de contractació i execució de les franges i el seu posterior manteniment.

Loureiro ha detallat que “el risc d’incendi és molt elevat i per aquest motiu cal dur a terme aquestes reunions entre els responsables dels Ajuntaments de la comarca i els cossos de seguretat, per tal de tenir programada correctament la prevenció i gestió d’incendis i poder actuar de manera eficaç”. Alhora, ha destacat la importància de la neteja de les franges perimetrals i de seguir els consells d’autoprotecció en cas d’incendi per salvar vides, actuar de manera segura i facilitar la feina als equips d’emergència.

Per acabar, els alcaldes i alcaldesses han pogut expressar les seves preocupacions i dur a terme preguntes als cossos d’emergència.