Setanta originals opten al 55è premi Prudenci Bertrana de novel·la

Hi ha 59 candidats al Miquel de Palol de poesia, 22 al Carles Rahola d'assaig i 28 al Ramon Muntaner juvenil

Un total de 70 originals opten al 55è premi Prudenci Bertrana de novel·la. Segons informa la Fundació, són menys que l'any passat, quan el guardó va comptar amb 124 candidats. Finalment, Tània Juste amb 'Amor a l'art' es va endur el premi.

Un cop acabat el termini de presentació d'obres que opten als Premis Literaris de Girona, la categoria per al 45è premi Miquel de Palol de poesia compta amb 59 propostes (també menys que l'any passat quan en van ser 170); el 43è Carles Rahola d'assaig té 22 aspirants (27 el 2021) i 28 originals aspiren al 37è Ramon Muntaner de literatura juvenil (l'any passat en van ser 33).

Les decisions dels jurats d'aquests quatre premis es faran públiques a finals de juny i la gala d'entrega dels premis serà el dimarts 20 de setembre a l'Auditoria de Girona. Allà, també entregaran els guardons Cerverí de lletra de cançó, el Lletra de projectes digitals i, per primer cop, l'Aurora Bertrana de traducció. El jurat del nou premi treballa en la selecció de la millor traducció al català publicada durant l'any 2021.

El termini per presentar candidatures al 22è premi Lletra a la millor iniciativa digital sobre literatura catalana acaba el 7 de setembre. El jurat també està treballant en la tria de les lletres que concursaran pel 27è Premi Cerverí organitzat amb Catalunya Ràdio, iCat.cat i la revista Enderrock i que reconeix la lletra de cançó, original i inèdita editada en el sector discogràfic. Es podran votar fins a mitjans de setembre a www.catradio.cat.