Torroella de Montgrí promou el civisme amb una nova campanya

Aquesta porta per lema "Jo mai, mai" i es desenvoluparà a les xarxes socials

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) ha engegat una campanya per fomentar el civisme, el bon ús de l'espai públic i d'alguns serveis municipals. Es desenvoluparà a través de les xarxes socials municipals sota l'eslògan "Jo mai, mai", amb la voluntat de generar la complicitat de la ciutadania per sumar esforços i canviar comportaments i actituds, especialment en determinats àmbits on actualment el consistori ha detectat més mancances.

Vol esdevenir una acció en positiu, implicant el ciutadà com a persona responsable i protagonista indispensable que ha de fer possible un municipi millor i amb major qualitat de vida. En aquest sentit, es vol  fer reflexionar sobre aspectes de civisme, des d’un punt de vist distès, però també amb la voluntat de provocar la reflexió col·lectiva sobre aspectes quotidians.

Alhora, s’aprofita la campanya per reforçar la visibilització de serveis municipals que ben emprats són extraordinàriament beneficiosos per al conjunt de la ciutadania, com són la recollida de trastos vells, el servei gratuït de recollida selectiva porta a porta per a comerços o hostaleria, el servei gratuït de recollida de poda i restes vegetals, la tinença responsable de mascotes a la via pública. També s'incidirà en la publicitat no autoritzada a la via pública i el respecte a les persones amb mobilitat reduïda.

El regidor responsable de Neteja Viària i Residus, Marc Calvet, considera que la campanya de civisme ens ha de servir per millorar la qualitat urbana del municipi i canviar actituds incíviques, que comporten desajustos importants en el servei de neteja viària i recollida de residus. Ha afegit, també, que  "estem convençuts que el civisme és una responsabilitat col·lectiva i que treballant conjuntament ciutadania i administracions podem obtenir canvis significatius en el paisatge urbà".