Els Gegants d'Arbúcies celebren el 50è aniversari el 28 de maig

S'ha celebrat una diada per a commemorar-ho

Aquest any els Gegants d’Arbúcies, en Quirze i la Julita, celebren el cinquantenari des de la seva creació, el 1972. Va ser aleshores quan l’Ajuntament va comprar dos gegants i el matí del dijous 1 de juny d’aquell mateix any van sortir per primera vegada amb motiu de les Enramades acompanyats per sis capgrossos i els Serafins. Però no va ser fins al 1974 que van ser batejats amb els noms dels patrons de la vila: Quirze i Julita.

Aquest dissabte 28 de maig tindrà lloc la Festa Gegantera. Una celebració que començarà a les 4 de la tarda amb la cercavila infantil en què els nens i nenes portaran els seus propis capgrossos realitzats a l’escola.

Tot seguit, a les 5 de la tarda a l’aparcament de l’antiga Fonda Ayats, espectacle Exploradors de l’aigua, amb la companyia Pessic de Circ. Al finalitzar, cercavila de gegants pagesos pels carrers del centre del municipi fins a l’aparcament de l’antiga Fonda Ayats. La ballada final amb les colles geganteres convidades clourà la jornada.

A banda de la festa d’aquest dissabte, també s’han organitzat dues activitats més. Fins al 5 de juny es podrà veure al Museu Etnològic del Montseny l’exposició Cinquantenari dels gegants d’Arbúcies 1972-2022.  I, el proper dissabte 4 de juny, es farà l’acte de cloenda de la celebració amb l’acompanyament dels gegants i capgrossos al local on dormen, ja que estaran exposats a l’aparador de l’antiga tintoreria de la plaça.