El IX Meeting Camper IATI de Sant Miquel de Campmajor amplia la zona d'acampada

S'esperen uns 7.000 assistents entre el 3 i el 5 de juny

El primer cap de setmana de juny se celebrarà a Sant Miquel de Campmajor (Pla de l'Estany) el IX Meeting Camper IATI, la fira que aplega aficionats dels viatges i de la “camperització” amb professionals del sector. Un dels atractius d’aquest esdeveniment és que es fa en plena naturalesa, a les instal·lacions de Fang Aventura. Com és habitual en cada edició que passa es presenten algunes novetats per fer més atractiva la cita.

La fira per els amants dels viatges i del món “Overland” de Sant Miquel de Campmajor comptarà amb una zona d’acampada més àmplia en aquesta edició per tal de donar acollida tant al públic com, també, als professionals del sector. La cita és el proper cap de setmana del 3 al 5 de juny.

Tot i que les dues darreres edicions van estar marcades per la pandèmia, el fet que l’esdeveniment se celebri a l’aire lliure va fer possible que fos l’única trobada del sector que no es va haver de suspendre per la pandèmia, “gràcies també perquè tots els assistents a la fira van seguir el protocol covid” ha destacat Mario Vives, organitzador del Meeting Camper, que ha afegit que “esperen al voltant de 2.000 visitants diaris, així que durant tot el cap de setmana podríem arribar als 7.000 assistents”.

Més enllà de l’ampliació de la zona d’acampada, el IX Meeting Camper IATI presenta un canvi respecte la Zona Overland que se situarà enmig del bosc. Aquesta serà la ubicació en la que s’hi podran veure els vehicles Overland més ben preparats. A més, enguany també s’incorpora un espai per a Foodtrucks perquè tant els visitants de dia com les persones acampades tinguin una major oferta gastronòmica. Tanmateix, els viatgers més experts també tindran un espai en el que compartir les seves experiències per tal de donar consells i motivar als nouvinguts en aquesta modalitat.

Tot i que la fira ha anat creixent i té ressò més enllà de Catalunya, es continua fent a Sant Miquel de Campmajor. Oriol Serrà, alcalde del municipi ha apuntat que “aquest esdeveniment permet donar a conèixer el nostre patrimoni sense malmetre el nostre entorn, ja que la gent que hi assisteix és un tipus de turisme molt tranquil i conscienciat amb el medi ambient”. Serrà també ha posat en valor que els micropobles poden ser seu de fires d’abast internacional.

Per la seva banda, Francesc Castañer, president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha tancat l’acte de presentació recordant que “el Meeting Camper situa la comarca com a referent a nivell de país en esdeveniments d’aquest sector, i és que aquest model de turisme està a l’alça”. En aquest sentit, ha avançat que “estem treballant per poder fer àrees destinades a autocaravanes, com podrien ser a la zona del Vilà, a la zona esportiva de Porqueres o a l’espai del Parc de les Coves de Serinyà”.

Per últim, respecte als expositors, enguany n'hi haurà més de 60, també provinents de França, Turquia i Alemanya, de professionals del sector que mostraran els seus productes i les últimes novetats del món “camper”.