Nadal creu que el PSC gironí no s'ha dividit

L'exconseller i president socialista a les comarques gironines convida Pia Bosch a repetir per optar a l'alcaldia de Girona

Girona.- L'exconseller i encara president del PSC de les comarques gironines, Joaquim Nadal, ha negat rotundament que el partit s'hagi trencat a la demarcació. En una entrevista, Nadal ha assegurat que la formació "no s'ha dividit" i ha considerat que episodis com el de la ciutat de Girona o el Ripollès no es repetiran.

El socialista creu que el "reposicionament" del PSC amb el dret a decidir ha "pacificat" el partit i que això ha calmat les aigües. Nadal, ara que s'ha retirat, no qüestiona la continuïtat de l'actual primera secretària gironina, Marina Geli, però si l'ha convidat a "reinventar-se". A Girona ciutat, a més, aposta perquè Pia Bosch repeteixi com a candidata a l'alcaldia.

Ara que s'ha apartat de la primera fila política, Joaquim Nadal fa una radiografia de l'estat del PSC que encara presideix a les comarques gironines. I ho fa en una entrevista que ha concedit a l'ACN des d'una sala propera al seu nou despatx de la UdG, a la Facultat de Lletres. El socialista no es queixa especialment de com està el partit a la demarcació, però sí admet que el PSC ha passat un període convuls.

En aquest sentit, Nadal ha admès que darrerament els socialistes gironins han vist com "han esclatat algunes coses", però l'exconseller minimitza el seu efecte i remarca que el PSC "no s'ha dividit". "Segurament, després dels dos últims episodis de dimissions, el partit s'ha pacificat", ha afirmat amb to segur.

A més, veu en les darreres decisions del PSC en el debat nacional un bàlsam per aquestes aigües tèrboles al socialisme gironí. "Com que el PSC també s'ha reposicionat amb el dret a decidir, ara hi ha una certa pau perquè la federació de Girona pugui reconstruir la part de teixit que s'havia fet malbé", ha explicat Nadal, tot mostrant-se segur que els episodis de rebel·lió com els del Ripollès "no s'estendran". "El Ripollès pairà la seva diàspora i tornarà reforçat", ha conclòs.

Al costat de la seva figura -sempre present al PSC gironí- ha voltat durant anys la de l'actual primera secretària i diputada, Marina Geli. Després que Joaquim Nadal hagi fet efectiva la seva retirada de la primera línia política, algunes mirades apunten ara a Geli. Però Nadal opta més pel reciclatge que per la mort política. "No seré jo qui digui que Marina Geli s'ha d'apartar. Una persona que està en els 50s ha de poder aportar a la política des del camp que sigui. Potser s'ha de reinventar, triar el dia que deixa de ser diputada i passar a ser una altra cosa; però no tenim perquè amortitzar-la i retirar-la", ha explicat, tot recordant que François Mitterrand va ser escollit president de la república francesa amb més edat que Nadal o Geli. "No es pot amortitzar el patrimoni del partit així com així", ha defensat.

Centrant-se en la situació del PSC de la ciutat de Girona i, més concretament, en la figura de la seva portaveu a l'Ajuntament, Pia Bosch, Nadal té molt clares quines són les seves preferències de cara al 2015. Mostrant la seva absoluta confiança en ella, el socialista ha considerat que Bosch "ha de tornar a ser candidata a l'alcaldia, i ho tornarà a ser". "Vist el que li ha tocat viure, com a mínim se li ha d'atorgar el benefici del dubte i el privilegi d'una segona oportunitat", ha explicat, tot concloent que "ella mateixa haurà de decidir què fa si no se'n surt" en les properes eleccions municipals.