Platja d'Aro ja disposa de terrenys per la construcció del nou CAP

El ple ha aprovat la cessió de la parcel·la perquè compleix tots els requisits funcionals i reserva espai per a una futura ampliació

El ple municipal de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha aprovat la cessió a la Generalitat de Catalunya d'una parcel·la de 2.508 metres quadrats de titularitat municipal situada a l'avinguda de Castell d'Aro perquè hi construeixi el nou CAP, que haurà de substituir les actuals instal·lacions, situades a uns centenars de metres, als baixos de l'edifici Eurocenter de Platja d'Aro. L'acord preveu la cessió a condició que es construeixi en els propers cinc anys, i que es mantingui el seu ús en els següents 30 anys. Un cop finalitzats els dos terminis, l'edifici retornarà al consistori. Segons el consistori, la Generalitat ja ha iniciat els treballs previs per fer el projecte constructiu del nou CAP.

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ja ha iniciat els treballs previs per fer el projecte perquè el darrer acord del ple n'esmena un primer de l'any 2008 quan el consistori va cedir un solar de 1.400 metres quadrats segregat d'una finca en el marc del Pla parcial Les Escoles dels Estanys. Posteriorment el Servei Català de la Salut va comunicar que valorava insuficient les mesures de la parcel·la ja que, apart de les condicions d'edificabilitat presents, calia preveure una reserva d'espai per a un possible futura ampliació.

Llavors la primera opció plantejada va ser cedir 500 metres quadrats més de la resta de la parcel·la municipal, però finalment han decidit destinar-la sencera, però excloent-hi la porció de terreny que ocupa una estació transformadora elèctrica, ja que el terreny sobrant era insuficient per construir-hi un altre equipament. El consistori detalla que d'aquesta manera es compleixen tot els requisits i necessitats funcionals i tipològiques d'aquest tipus de centre sanitari i també el terreny necessari per si cal ampliar-lo posteriorment.