L'estació del TAV de Figueres comptarà amb una nova sortida de l'autopista

Estarà ubicada dins del terme municipal de Vilafant a l'altura de l'N-260

L'estació del Tren d'Alta Velocitat (TAV) Figueres/Vilafant comptarà amb una nova sortida de l'autopista AP-7 en aquest punt després que el ministeri de Transports ha licitat la redacció d'un projecte per a la seva construcció.

Aquesta és una demanda del territori àmpliament reclamada per tal d'accedir fins a les instal·lacions del tren que avui en dia es troba molt allunyada de les actuals sortides de la via ràpida. Aquesta portaria per nom "Figueres Centre" i se situaria dins el terme municipal de Vilafant a l'altura de l'N-260. Aquesta acció també permetria descongestionar la sortida Figueres Sud que enllaça amb la C-26 que uneix Borrassà i Ordis amb l'N-260 a Navata, un punt negre de la xarxa viària gironina i per on hi passen centenars de camions a diari.

El ministeri també té previst millorar la sortida de Girona Sud a Salt que enllaça amb la C-65. A dia d'avui aquest punt genera nombroses retencions des de que es va alliberar l'autopista i davant la previsió del nou Trueta es fa necessari repensar el traçat. Amb tot, Girona Nord també comptarà amb un nou giratori per enllaçar amb la C-66.