El Museu de la Garrotxa impulsa un projecte per promoure la transmissió de coneixements de joves i gent gran

Hi participen alumnes de 1r d'ESO de l'Institut Greda d'Olot i residents de La Caritat

El Museu de la Garrotxa ha engegat 'Mirades compartides', un projecte intergeneracional que vol unir joves de 1r d'ESO de l'Institut Greda d'Olot amb les persones grans que viuen a la residència La Caritat.

La iniciativa es va començar a gestar el mes de març quan els joves van visitar els magatzems del museu i les sales d'exposició d'entre les set obres que prèviament havia seleccionat el museu, van votar les tres peces que més els van agradar. Després, els residents de la Caritat van anar al museu i van triar una peça d'entre les que havien seleccionat els joves. L'obra escollida ha estat l'escultura 'Nens jugant' de Leonci Quera.

Un cop escollida, el Museu va dur a la residència una versió reduïda de l'escultura per tal que tots els residents la poguessin conèixer. Allà es van recollir les primeres impressions i després van anar a l'institut per presentar l'obra als alumnes i explicar-los perquè la van escollir. També els van explicar vivències relacionades amb el joc i així joves i grans van poder intercanviar opinions.

Els alumnes d'ESO van fer una convocatòria artística al centre per presentar l'obra escollida i, en petits grups, va triar la tècnica artística amb la qual presentaran el treball final. Paral·lelament, la gent gran ha anat treballant la peça que més els ha agradat.

En base a les propostes escollides, durant els propers tres dies joves i grans faran diverses intervencions artístiques i reinterpretacions en una sèrie de tallers conjunts al museu. El resultat es podrà veure del 10 de juny al 17 de juliol en una exposició al museu.

'Mirades compartides' és la continuació de la iniciativa 'El Museu entra a casa', que es va fer l'any passat i que va portar als residents de la Caritat i el Montsacopa als magatzems dels museus d'Olot.